schouw opvullen om ze te isoleren? | Ecobouwers.be

U bent hier

schouw opvullen om ze te isoleren?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van blixa372
06/09/2007 - 14:43

Wij zitten nog met een oude schouw die niet gebruikt wordt maar willen die niet afbreken.
Die schouw zorgt natuurlijk voor een enorme koudebrug door het huis.
Als ecostream (ecopower) panelen komt plaatsen gaan ze die schouw ook gebruiken om de leidingen naar beneden te trekken naar de omvormer die beneden in de garage geplaatst zal worden.
Kan ik de schouw achteraf isoleren door ze op te vullen met iets?? (Iets goedkoop indien mogelijk)

4 Reacties

Reacties

afbeelding van frankdh
06/09/2007 - 15:02

Ik vraag me af of een schouw opvullen met isolatiemateriaal wel zin heeft. Daar waar ze aansluit aan de mu(u)r(en) blijf je met koudebrug(gen) zitten. Betreft het hier een schouw in of op een buitenmuur, of min of meer centraal in de woning?

Groetjes,
Frank

afbeelding van blixa372
06/09/2007 - 15:06

bedankt voor je reactie.
De schouw staat centraal in de woning, tegen een muur die we delen met onze buren.
Ik zou het uitstekend deel boven het dak willen afbreken tot op dakhoogte en dan dichtmaken en roofing erover.

Eerst eventueel met iets opvullen??

afbeelding van frankdh
06/09/2007 - 15:54

Belangrijkste probleem waar je eventueel mee te maken zou kunnen krijgen is condensvorming in de schouw die door het afsluiten van de bovenkant niet kan opdrogen. Eventuele condens zal dan proberen door de schouwwand te dringen (bvb op slecht gevoegde plaatsen) en dat geeft serieuse vuiligheid. Wij hadden vroeger ook een schouw die we niet meer gebruikten, en bij (zware) regenval sijpelde daar op zolder het water door. Zwarte smurie die naar teer rook. We hadden daar al van die betonnen potjes op gezet, maar dat hielp weinig. Bij onze verbouwing hebben we sowieso besloten de schouw helemaal af te breken, dus dat probleem is van de baan.
Wat het effect is als je de schouw opvult en afdekt, kan ik me zo niet over uitspreken. Misschien iemand anders op het forum?

Groetjes,
Frank

afbeelding van henri-6
07/09/2007 - 20:30

Misschien zou je de schouw kunnen opvullen met cellulosevlokken? Een ander alternatief zou ik zo niet weten omdat je inderdaad met mogelijke condensvorming zit. Want ik neem aan dat de schouw van binnen niet 100% droog is a.g.v de opening met de buitenlucht.
Wellicht dat een firma in het plaatsen van (speksteen)kachels hier iets over kan zeggen. Of op www.livios.be

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.