schimmel op onderdakplaten? | Ecobouwers.be

U bent hier

schimmel op onderdakplaten?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dhoore
31/01/2010 - 11:27

Momenteel wordt mijn dak verbouwd. Het onderdak in pfd (vergelijkbaar met celit) heeft verschillende weken te lijden gehad onder de sneeuw en de regen, aangezien de dakbedekkingswerken door het weer niet konden worden verdergezet.

Nu stel ik vast dat er aan de binnenkant witte sluier is, ik vrees dat dit schimmel is. Is dit mogelijk (de platen zijn zogezegd schimmelvrij)? Of is dit zout?

Wat zijn de mogelijke gevolgen voor de constructie. Intussen is de dakbedekking erop en de isolatie met isofloc zou binnenkort moeten volgen?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

foto's te zien op http://picasaweb.google.be/bernarddhoore/0115#

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Dirk Bauwens
31/01/2010 - 14:10

Die witte sluier wijst volgens mij op een buitengewoon ernstige infectie met huiszwam.

 

Dirk Bauwens

afbeelding van Rudy Martens
02/02/2010 - 20:49

Man, man, man,

als de foto's die je toont inderdaad een schimmelpluis is die zich vertoond bovenop het oppervlak van de platen  dan heeft Dirk Bauwens gelijk en zit je met een infectie van huiszwam.

Vraag zonder verwijl raad aan meerdere mensen die je kent om terplaatse te komen kijken (architect, schrijnwerker???).

Vraag of zoek dan ook naar de oorzaak (condensvocht?) en dat moet desgevallend eerst opgelost worden alvorens verder met de bouwwerken te gaan anders zit je op korte termijn terug in dikke problemen.

Ik ben tegen pesticiden in bouwmaterialen en tegen antibiotica voor de mens maar als het echt nodig is dan moet je die wel toepassen!  Als men zoals Dirk Bauwens schrijft, bevestigd dat het huiszwam is dan moet je zo  snel als mogelijk is beslissen om met een curatief product deze schimmel of zwam te behandelen.

Gebruik of laat enkel producten gebruiken die een toelatingsnummer van het Ministerie van Volksgezondheid vermelden op hun verpakking en documentatie.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.