sanering voor particulieren | Ecobouwers.be

U bent hier

sanering voor particulieren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ann-9
19/12/2006 - 14:22

We hebben enkele jaren geleden een huis aangekocht dat verwarmd werd met mazout. Het huis dateerde van de jaren '60 en is enkele decennia verhuurd geweest, met gevolg dat de mazoutput een beetje verwaarloosd is geweest en er steeds water in stond. Het jaar na onze aankoop werden er gas gelegd in onze straat, dus hebben we zo snel mogelijk een condensatieketel laten plaatsen en onze mazoutput laten reinigen. Maar met een negatief attest : kleine scheurtjes in de wandnaad heeft mazout doen lekken. Hoeveel juist weten we niet, maar we vermoeden dat het toch wel genoeg moet geweest zijn voor een vervuiling. Er hangt geen geur van mazout, zelfs niet als we een kuil graven vlak naast de mazouttank, maar toch doen de planten met diepere wortels het nooit zoals het hoort op de plek waar het grondwater afloopt.
Een sanering kan ik me niet veroorloven, maar ik heb gehoord van producten die je met de grond kan mengen om de mazout te neutraliseren of toch voor een deel losmaken van de grondpartikels. Weet iemand soms waar ik het over heb en welke producten dit zijn? Is het mogelijk om een kleinschalige zuivering van de grond toe te passen? Persoonlijk denk ik dat vele particulieren dit probleem hebben, maar ik koop ook liever een nieuwe wagen dan een sanering te betalen....

2 Reacties

Reacties

afbeelding van fvo
19/12/2006 - 15:26

Bel eens naar de vlaamse infolijn.
Er bestaat een soort fonds die de sanering (misschien gedeeltelijk) betaald.
Natuurlijk had je moeten kijken of er een groene dop op de tank zat toen je het huis kocht, maar is het te laat voor.

afbeelding van Luc5
19/12/2006 - 20:45
luc

Hebt ge u tank laten leegmaken,zo niet kan de rest van de mazout nog verder lekken ik zou u adviseren tank te vewijderen en gat opvullen met nieuwe grond.
Als ge u woning naderhand moest verkopen dan is er geen tank meer in de grong als ge ze laat zitten wel en dan moet de koper op de hoogte gesteld worden is er dan vervuiling dan kunt ge aansprakelijk gesteld worden voor de saneringskosten,veel mensen die een mazouttank hebben en overgaan op gas laten deze zitten maar bij een eventuwele verkoop later kan hun dat zuur opbreken dus weg met die tank.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.