Samenhuizen | Ecobouwers.be

U bent hier

Samenhuizen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Sofie Deberdt
31/03/2011 - 10:35

Op zoek naar een manier om minder ruimte in te palmen en toch te kunnen genieten van een mooie tuin? Of wil je in de stad blijven wonen op een liefst zo comfortabele én betaalbare manier?

De verschillende vormen van samenhuizen kunnen een oplossing bieden: naast de sociale, praktische en maatschappelijke meerwaarde, worden ook meestal de ecologische redenen aangehaald. Je kan zelf de verhouding gemeenschappelijke/private ruimte bepalen. Het gaat van kangoeroewonen, centraal wonen (vooral tuin gemeenschappelijk), over cohousing (met common house), tot woongroepen, gemeenschapshuizen en leefgemeenschappen (eigen kamers in een gemeenschappelijke woonst).

Op zaterdag 21 mei 2011 organiseert Samenhuizen vzw een Open Dag Samenhuizen. Dan kan je eens gaan voorproeven bij de verschillende bestaande samenhuis-initiatieven. Ik licht een voor jullie interessant tipje van de sluier op:

- Cohousing Vinderhoute (Lovendegem), volledig passiefbouw, zetten hun werfhekkens open

- Cohousing La Grande Cense (Tubeke), grotendeels laagenergie met minstens één woning passief, zetten hun deuren open

Meer info volgt binnenkort op onze website. Hopelijk tot dan!

Groeten,

Sofie Deberdt

3 Reacties

Reacties

Samenhuizen kan ook in een woongroep rond Gent. Woongroep verbouwd volgens laagenergie normen op een modern ecologische wijze. Meer informatie op http://www.sioncke-invest.be/huren

afbeelding van Sofie Deberdt
21/06/2011 - 13:52
Als jullie de Open Dag gemist hebben, deze donderdag 23 juni is er een introductie-avond over samenhuizen op ons kantoor.

Wat? ABC van samenhuizen
Waar? De Bres, Toekomststraat 6, 1800 Vilvoorde (op 10 minuten van het station)
3€ incl. drankje en hapje
Graag seintje op sofie [at] samenhuizen [dot] be

Groeten,
Sofie Deberdt
Samenhuizen vzw
afbeelding van Sofie Deberdt
23/04/2012 - 11:07

Ondertussen zijn we een jaar verder, dit betekent: de nieuwe Open Dag Samenhuizen komt eraan! Op zaterdag 19 mei 2012 openen kleine en grote groepswoningen hun deuren voor het grote publiek. allen dus van harte welkom over het hele land!

www.samenhuizen.be

www.samenhuizen.be/opendag

een overzichtskaartje vind je hier

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.