ruimte-verwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

ruimte-verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van toon
21/02/2007 - 21:06

Momenteel bezig met de bouw van een 'ruime' garage die mogelijk later gebruikt kan worden als 'kangoeroe'woning.
Vloer moet nog geplaatst worden. De afweging nu om wel of niet vloerverwarmingsbuizen te voorzien. Zonnepaneel op het dak en vloer laten opwarmen via de buizen. Pomp er tussen en klaar. Of niet ?
Stel ik het te simmpel of kan ik met een lage investeringskost de garage wat verwarmen zodat ik ze momenteel ook kan gebruiken als hobby-ruimte.
Dank voor jullie reactie.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van nelson
22/02/2007 - 10:35

Zou je er toch geen buffervat tussen steken? Dan kan de zon dat opwarmen als je garage al warm genoeg is, en die warmte later gebruiken als de zon weg is.
Maar er zullen momenten zijn dat de zon weg is en je buffervat koud. Voorzie daarom best een buffer waar je een ketel bij kan aansluiten zodat die je cv-water kan opwarmen op die koude momenten.

Maar het allerbelangrijkste : ISOLEREN!

Hoe meer hoe liever

afbeelding van blixa372
22/02/2007 - 13:49

1.hoe groot moet zo een buffervat zijn? Wij zitten met een 160 2m bewoonbaar oppervlak.
2. Moet dat buffervat tussen de verwarming en de collectoren hangen of mag dat ook gewoon als radiator aangesloten worden?

Wij zitten nu met een gewone doorstromer, maar we hebben ons een DDG aangekocht die ik op de cv wil aansluiten en later (veel later) wil ik er nog een zonnepaneel op aansluiten.
Sorry, waarschijnlijk stomme vragen, maar ik zoek me suf op al die draden en er staatzoveel info dat ik door het bos de bomen niet meer zie.

afbeelding van marc-4
26/02/2007 - 12:35

Toon

Mijn installatie had ooit 4.000 L. als buffervat (max. 65°C) voor zonnewarmte én houtkachel met serpentain. Was onvoldoende tijdens de winter om 90 m2 warm te maken en te houden.
Hou er rekening mee dat duurzame boiler héél véél geld kosten.

Je kan ook kiezen voor plafondverwarming. De simpelste uitvoering zijn éénplaatsradiator die vlak tegen het plafond ligt en gestookt wordt door warm water gemaakt door om het even welke bron. Deze worden ingewerkt in een vals plafond.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.