rubber van handwaterpomp vervangen | Ecobouwers.be

U bent hier

rubber van handwaterpomp vervangen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Rica
28/06/2015 - 16:21

Hallo!
Kan iemand mij uitleggen hoe ik de rubberen afdichting van de zuiger van een handwaterpomp moet vervangen? Er kan geen water meer opgepompt worden en water opgieten helpt ook niet meer. Zuiger eruit gehaald en rubber lijkt mij helemaal versleten. Is dit de oorzaak dat er geen water meer kan opgepompt worden?
Zo ja, kan ik de rubber vervangen (los te koop?) en hoe moet ik die vervangen? Alvast hartelijk dank om mij wat duidelijkheid te brengen! (enkele foto's bijgevoegd).

2 Reacties

Reacties

afbeelding van charel
28/06/2015 - 20:18

Beste,

Dat is eigenlijk geen rubber maar een stuk voorgevormd leder. Het stuk zit met een naar binnengeplooid randje geklemd tussen twee onderdelen van de zuiger. Het onderste kan je (met nogal wat moeite) losdraaien van het andere waarna je dat stuk versleten leder er tussen uit kunt nemen. Ga met dat stuk naar een sanitaire groothandel om de juiste maat te krijgen.

Bij vervanging is het soms handiger als je het nieuwe stuk eerst een tijdje laat weken in water.

afbeelding van Rica
29/06/2015 - 01:07

Hartelijk bedankt voor uw informatie!! Ik had totaal geen idee hoe ik er moest aan beginnen! Ik ga het proberen zoals u het heeft uitgelegd!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.