Rotte vloer, vochtprobleem | Ecobouwers.be

U bent hier

Rotte vloer, vochtprobleem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Joannes
24/03/2014 - 14:39

Ik heb een huis uit 1920. De kamervloer die op houten balken ligt is aan een kant al 10 cm verzakt vanwege een vochtprobleem. Enkele jaren geleden heb ik enkele rotte balken vervangen, ik zag bij de rest van de balken allemaal waterdruppels hangen. Helaas heeft het niet mogen helpen. De ventilatie is slecht.

De diepte van de niet toegankelijke kruipruimte tot bovenkant vloer is circa 50 cm.
Het vloeroppervlak is circa 22 m2.

Ik ben van plan om de laminaatvloer en de onderliggende planken en balkconstructie te verwijderen. Vervolgens dacht ik aan het volstorten met beton.

Ik zou graag advies hebben hoe dit te doen. Ik denk hierbij ook aan isolatie.

Graag uw hulp
Bedankt

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Vochtadvies
24/03/2014 - 20:42

In een kruipkelder op een zandbodem verdampt veel vocht.  DIt geeft een hoge dampdruk.  Een deel van dit vochtprobleem kan je oplossen door het storten van beton.  Plaats hierbij zeker zowel onder als boven het beton een dampscherm (PE-folie).
De lekkende maaiveldzone is echter een mogelijk nog groter probleem.  De juiste toedracht hiervan kun je best inschatten aan de hand van het handboek op www.humida.be  Een waterdichting (PCI Pecmor 2K) van de maaiveldzone zal onontbeerlijk zijn.
Indien er een holle ruimte (kruipkelder) overblijft moet deze om de twee meter verlucht worden.
Vergeet ook niet alles terdege te isoleren, minimaal volgens de normen van 2014 (lees meer op Cruysberghs BEN brochure).
Groeten
Vochtadvies
 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.