rookgasbuis | Ecobouwers.be

U bent hier

rookgasbuis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ma1
17/05/2006 - 21:47
ma1

We wensen een condenserende HR-gasketel Viessmann Vitodens 300 te plaatsen, maar onze vraag is of deze gasketel meer lawaai zal maken (ventilator?) als we een lange flexibele rookgasbuis (± 8 m) door de schoorsteen laten plaatsen dan een korte rookgasbuis rechtstreeks naar buiten. Vermits deze korte buis schuin onder een slaapkamervenster buitenkomt wensen we dit niet toe te passen en verkiezen we een rookgasbuis door de schoorsteen.
Wat zijn de voor en nadelen van een rookgasbuis door de schoorsteen en zijn deze gasketels voldoende geluidsarm om in een keuken te plaatsen?
Alvast bedankt voor uw reactie!

2 Reacties

Reacties

afbeelding van thomas-15
18/05/2006 - 20:15

plaats een geveldoorvoer
let op ! de andere optie is niet beter (misschien mooier) maar vooral véél duurder!

Thomas

afbeelding van Anonieme gebruiker
19/05/2006 - 07:00
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Door de schoorsteen is geen enkel probleem , deze oplossing is het mooiste, maar let op maar wel duurder dan een gewone geveldoorvoer. Daar deze bij u slecht uitkomt zou ik ondanks de meerprijs toch door de schouw gaan.

Verder de gasketel maken niet zoveel lawaai zodat plaatsen in de keuken geen probleem is.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.