restwarmte koelkast | Ecobouwers.be

U bent hier

restwarmte koelkast

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van john v
26/09/2011 - 21:25

een vraag over de restwarmte van een koelkast.
Zou het mogelijk zijn om met de restwarmte van de compressor van de koelkast bijvoorbeeld een 50 liter boiler of meer op te warmen als voorverwarming voor de cv ketel.Heb namelijk een amerikaanse koelkast side by side combinatie en dat ding staat ongeveer een uurtje of 15 per dag stroom weg te slurpen en de condensor is altijd bloedheet.Dus ik dacht waarom die restwarmte niet benutten. of is het voor de compressor niet goed als deze te ver afkoeld .iemand nog een idee?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
27/09/2011 - 08:14

Waarom geen ultrazuinige Europese koelkast ?

 

Dirk

afbeelding van Anonieme gebruiker
27/09/2011 - 08:29
jandc (niet gecontroleerd)

 De temperatuur is te laag om een boiler mee op te warmen. Je zou al naar een warmtepomp moeten gaan om daar nuttige energie uit te halen.

 

Als die condensor bloed heet is dan zou ik eerder denken aan klein ventilatortje om die condensor wat beter te koelen. Op die manier gaat alles ook wat beter werken en minder verbruiken. Wanden extra isoleren scheelt ook al weer wat.

afbeelding van lieven-2
28/09/2011 - 13:27

Beste John,

een koelkast extra isoleren kan het omgekeerd effect hebben vermits de koelkast in de zijwanden vooraan verwarmd is aan de buitenkant om het aanvriezen van de deurrubbers tegen te gaan...

Wij hebben voor 950€ een Bosch A+++ gekocht, >400l inhoud en 176kWh/jaar, de meeste 'Amerikaanse' koelkasten verbruiken 3 keer meer. Waarschijnlijk is het op lange termijn goedkoper om een nieuwe koelkast te kopen en je huidig toestel weg te geven. (bijv. aan een jeugdbeweging die één dag per week een grote koelkast nodig hebben).

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.