Resonantie CV ketel | Ecobouwers.be

U bent hier

Resonantie CV ketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stijn-15
08/03/2006 - 20:40

Beste,

Probleem: Ketel geïnstalleerd op zolder met houten roostering en OSB platen maakt te veel lawaai. Fabrikant laten komen, deze zegt dat het probleem resonantie is met de bouw.

Oplossing 1: Ofwel een isolerende mat/constructie tussen de vloerketel en de houten roostering. Kan er iemand hiervoor tips geven?

Oplossing 2: Zware steunen aan de muur bevestigen en de ketel hierop monteren met het risico dat de resonantie wordt verder gezet op de muur.

Graag jullie mening of eventuele betere opplossing.

Alvast bedankt voor de hulp!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van mon jansegers
08/03/2006 - 20:58

Stijn, eerst een laag geluiddempend materiaal onder de ketel plaatsen. De ketel monteren op geluiddempende poten(te verkrijgen in de machinebouw). Indien nog mogelijk, de ruimte tussen balklagen opvullen met cellulose/glaswol of steenwol onder de ketel. Een geisoleerde omkasting maken rond de ketel, rekening houden met de luchttoevoer(geluiddempende rooster).
Mon

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.