renovatiekosten | Ecobouwers.be

U bent hier

renovatiekosten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van frank-42
12/11/2007 - 23:24

Misschien is de vraag niet echt voor dit forum. Maar eind deze week( 16/11/08) is er een openbare verkoop en ik zou heel snel een idee willen hebben van renovatiekosten, om te zien of het haalbaar is of niet. Droomhuisje toevallig gevonden.
Het is een rijhuisje van 5 breed en 8 diep en een klein tuintje ( starterswoningetje). Er zijn geen sanitaire voorzieningen. ( wc buiten, en de douche en keuken in achterbouw, zou verplaatst worden naar binnen)
Ben me bewust van de vreemde vraag; maar heeft iemand een idee wat de grootorde van de kosten kunnen zijn.

-Vervanging van het hout van zadeldak ( gordingen en kepers en panlatten) (uitgevoerd door een vakman)
-Het zelf plaatsen van centrale verwarming, nieuwe afvoerleidingen, aansluiting riool)
-Een hoogrendement gasverwarming ( cv en water), voor zo'n klein huisje dat goed geisoleerd wordt?

Misschien iemand die net verbouwd heeft of zo. Iemand een idee ?

Bedankt !!

Een jonge starter

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
13/11/2007 - 10:56
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Een poging tot antwoord op jouw vraag:

-dak: heb prijs laten maken om dat te laten vervangen waarbij de helft van de pannen gerecupereerd zou worden. Het dak was voor een zadeldak met een grondoppervlakte van 7x8m. Prijs zonder isolatie: 5600 € excl. Btw

-tenzij ge in opbouw gaat moet je voor de centrale verwarming en alle leidingen ook nog breekwerken voorzien wat vaak wil zegggen opnieuw bezetten en/of opnieuw chappen. Hiervoor kunnen de kosten nogal uiteenlopen.

- Voor de totale verwarmingsinstallatie met goede condensatieketel ben je voor 6000 euro zeker wel gesteld als je alles zelf doet.

Reken zeker nog voldoende extra budget voor een nieuwe keuken, badkamer inrichtin is ook niet al te goedkoop, eventueel nieuwe elektriciteit want eens je begint te breken ...

afbeelding van frank-42
13/11/2007 - 12:54

Bedankt, dat geeft toch al een idee !

Groet

Frank

afbeelding van siegfried
13/11/2007 - 13:26

Frank,

Op www.selfmatic.be krijg je ook al een idee welk budget je mag uittrekken voor sanitair en elekt. Redelijk compleet pakket. Heb je al een klein idee. Mijn zuster heeft hiermee gewerkt en ze waren er redelijk tevreden over.

Het dak is natuurlijk wel een dure zaak. Als je al het houtwerk dient te vervangen ben je al snel een 13k kwijt, zonder isolatie.

Hou er echter rekening mee dat alles wat je in, achter en onder de muren steekt evenveel kost als je interieur. Dus wees gerust; zoals iedereen zal je wel over je budget komen. Maar dat is ook het leuke, alle dagen een beetje en meegroeien met je werk.

Alvast veel succes gewenst op de verkoop, en veel verbouwplezier!

Ga tevens eens kijken op www.bouwenenwonen.be
Het Vlaams gewest geeft renovatiepremies tot 30%, altijd handig.
Siegfried

afbeelding van stijn-13
13/11/2007 - 14:19

wij hebben voor de voorbouw van ons huis (+minus 50 vierkante meter ) voor 2000 € nieuwe electriciteit, gas binnnen leggen en meterkast verhangen 500€ , Bezetten 2000€ ,nieuw dak bij een vriend was ongeveer (zadeldak) ongeveer 5000 € (zonder isolatie),
zelf CV gelegd voor 3600 € via selfmatic. Denk goed na als je degelijk gaat isoleren dat je GEEn te zware ketel neemt en eventueel een buffervat steekt waar je later Zonneboiler of peletkachel kan op aansluiten. en zo zonder CV ketel op gas kan werken. voor 20.ooo € kan je veel doen in eigen beheer en veel zelf doen. Dit is de eerste fase!

Afwerking ,verlichting , keuken en badkamer kost minstens evenveel , maar kan je verdelen over de komende jaren...

Stijn

afbeelding van pedro-3
15/11/2007 - 19:09

reken toch maar op zo'n 40000 euro. want zoals ik zelf heb ondervonden bij verbouwingen. als je aan het ene trekt trek je het ander mee, als je begrijpt wat ik bedoel.
grts...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.