renovatie vloer met isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

renovatie vloer met isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van henri-6
24/05/2011 - 11:41

Hallo,
Binnenkort beginnen we met een kleine renovatie in de living. Omdat er een klein stukje houten vloer erbij gelegd moet worden willen we de houten vloer die er nu ligt eruit halen en isolatie eronder leggen. De houten vloer ligt nu op bewapend beton.
Het aantal cm's isolatie wat kan komen te liggen is niet veel, namelijk 5 cm. (anders komen de radiatoren en de buizen van de cv-installatie in de vloer te liggen).

Is het mogelijk om de volgende opbouw te nemen:

-bewapende beton
-dampfolie
-Zilverfoliescherm om verlies a.g.v. warmtestraling te verminderen
-isolatiemateriaal 5 cm
-massief eiken vloer

Als isolatiemateriaal had ons voorkeur cellulose (goede ervaringen met het isoleren van de zoldervloer). Echter, de dikte is beperkt. Zijn er nog andere materialen, liefst ecologisch, die nog beter isoleren bij geringe diktes?

En welk zilverfolie kunnen we het beste gebruiken?

Liesbeth

4 Reacties

Reacties

afbeelding van henri-6
31/05/2011 - 11:29

Heeft er niemand ervaring met na-isolatie vloer en evt. tips over de te gebruiken isolatiemateriaal?

 Ervaring heb ik nog nie, want vloerisolatie zal bij mij de laatste fase zijn...
Maar als je het over isolatiematerialen hebt: alle bio-ecologische en ook de minerale wol hebben alle ongeveer dezelfde lambdawaarde en isoleren dus alle ongeveer even goed.
Van de synthetische schuimplaten wordt enkel "getolereerd" de Resolschuimplaat (bvb;: merknaam Kooltherm, van fabrikant Kingspan) 
Resol heeft een 400 keer minder milieuimpact dan het in Vlaanderen veel gebruikte PIR van Recticel.... En resol is DE beste isolator: lambdawaarde is ongeveer het dubbele van wat met natuurlijke en bio-ecologische isolatie mogelijk is, dus zal je vloer van 5cm ongeveer U=0,4 of R= 2,5 bereiken hiermee...

Het is dus kiezen tussen het milieu meer sparen door meer energiebesparing of een bioecologisch isolatiemateriaal nemen dat het milieu spaart tijdens de productie van het materiaal.... RENOVATIES ZIJN NU EENMAAL COMPROMISSEN SLUITEN !

afbeelding van henri-6
25/06/2011 - 11:03

Carol,

 

Bedankt voor je reactie. We kenden het bestaan van Resolplaten niet. Is volgens ons nu het beste alternatief.

Liesbeth en Henri

afbeelding van soapwater
10/01/2012 - 20:50

Ik heb hier het volgende opbouw gebruikt:

plasticfolie, gewapend beton (10cm), houten roostering met 10cm Isovlas, intello damprem, 18mm OSB, Eiken parket

 Met oude beton, kan je ook een folie tussen isolatie en beton leggen natuurlijk ivm optrekkend vocht (afhankelijk van kwaliteit, dikte enz van beton)

 

Zou je ook kunnen doen, maar dan met minder isolatie. Ander ecologisch verantwoord isolatiemateriaal kan ook natuurlijk.
Schuim is chemische troep natuurlijk...

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.