renovatie van geisoleerde buitengevel | Ecobouwers.be

U bent hier

renovatie van geisoleerde buitengevel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van roger michielsen
11/01/2007 - 18:20

De spouwmuren van ons 33 jaar oude huis zijn slecht ge-isoleerd met 4 cm dikke styrofoam platen zonder mes en groef. De buitengevels zijn nu aan restauratie toe. Ik heb nu de keuze om het voegwerk te herstellen of een buitenpleister te plaatsen. Is een isolerende buitenpleister aangewezen om de isolatie te verbeteren of is een minerale buitenpleister voldoende ?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
11/01/2007 - 19:38

als er een luchtlaag zit in de spouw, zal buitenisolatie niet veel zin hebben, vrees ik .
waarom niet je (niet-dragende) gevelsteen ineens wegbreken, de isolatie weghalen, vervangen door mooi aansluitend geplaatste 15 cm bepleisterbare rotswol, en dan direkt daarop een pleisterlaag ?

vriendelijke groeten
bart humbeeck

afbeelding van peter kempenaers
23/01/2007 - 00:15

Roger,

indien U zich bewust bent van de estetische impact van een gevelbepleistering op uw wonig, kunt U beter voor dit systeem kiezen.
Er bestaan hiervoor gespecialiseerde firma's die met software de nodige dikte van de buitenisolatie kunnen berekenen : parameters die hierbij van belang zijn, zijn gewenste K waarde, de opbouw van de muren, de gebruikte stenen (holle, volle, ....), breedte van de spouw, kwaliteit van de beglazing, ... .

Succes.

Peter Kempenaers

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.