Renovatie: schoorsteen afbreken vs. hervoegen | Ecobouwers.be

U bent hier

Renovatie: schoorsteen afbreken vs. hervoegen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van savermeulen
05/04/2012 - 07:13

Hai iedereen,

We hebben een oude schoorsteen op onze jaren '30 woning, die misschien ook wel zo ver terug in de tijd gaat.
De schoorsteen is ongeveer 2 meter hoog en in slechte staat. De steen lijkt prima ok, maar het voegwerk is echt heel heel slecht.

In principe had ik mijzelf de schone taak toebedeeld om de schoorsteen volledig te hervoegen. Voldoende wegbijtelen, schoonmaken, en nieuw voeg erin. Een dakwerker die ons dat gaat isoleren stelde echter dat het waarschijnlijk beter is de schoorsteen simpelweg te verwijderen.

Momenteel gebruiken we de schoorsteen niet / is er geen open haard. Misschien willen we dat in de toekomst wel doen. Hj stelde: afdekplaat eroverheen en tegen de tijd dat de schoorsteen wel gebruikt wordt een nieuwe bouwen, door een flexibel 'iets' de schoorsteen in te schuiven.. (sorry, geen idee wat dat iets is.. ben geen vakman, zoals je kan lezen..).

Klinkt dit aannemelijk? een schoorsteen afbreken, netjes, kan ik zelf namelijk wel :-)

Stefan

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.