renovatie en verwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

renovatie en verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wendy-7
16/11/2007 - 16:59

Hallo,

Wij renoveren een vrijstaande woning met drie verdiepen. Beneden is een kelderverdiep, middenste is woonruimte, bovenste is een slaapverdiep. De woning is van '68 en heeft boven 3cm isomo in de buitenmuren, beneden is dat 5cm. Het dak hebben we zelf geisoleerd met glaswol, 12 cm, lambda 3.
De houten roostering (vloer tussen woon en slaap) willen we ook isoleren. We kunnen 18 cm diep, maar ook de elektriciteit moet er nog bij. Twee vragen: welk type isolatie best te gebruiken en hoe dik? De afwerking voor de vloerplaten, welk hout wordt het best gebruikt?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Wendy

1 Reactie

Reacties

afbeelding van pedro-3
20/11/2007 - 19:51

ik heb boven de verlaagde plafnds 12cm isover isoroll gestoken. ben daar zeer tevreden over, mijn mening althans.. anderen zouden je dan weer aanraden om volledig op te vullen met papiervlokken of isofloc.
voor de vloer heb ik osb 18mm tand en groef gebruikt. de balken liggen op 40 cm uit elkaar, en kan je zeggen dat we daar al serieus op mogen dansen.... :-) je kan ook multiplexplaten leggen, die zijn nog steviger, maar zijn wel 2x zo duur als osb. je kan bv. ook 2 lagen osb van 12mm gekruist over elkaar leggen, dan kan ik je garanderen dat dat zeer stevig al zijn.

grts pedro

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.