Renovatie: advies gasketel | Ecobouwers.be

U bent hier

Renovatie: advies gasketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van steven burvenich-1
24/04/2008 - 17:11

beste allen,

We hebben onlangs een op te frissen woning gekocht.
huidige CV-installatie: mazout, 22 jaar oud, geen modulatie...
Kortom: buiten! en aansluiten op gas.

Ik zoek dus ervaringsgestuurde tips voor de keuze van de nieuwe ketel. Deze moet sowieso condenserend zijn en we zouden ze naast CV enkel gebruiken voor wat tapwater (in de orde van douche / keuken of zo). De te ver gelegen badkamer krijgt aparte productie. Nodig netto vermogen +/-20kW, dus een slechts enkele kw(tjes) meer dan dat.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van guido-13
28/04/2008 - 22:09

Rotex doet het tegen woordig goed in combinatie met vloer of wandverwarming, met zonnepanelen, is wel reclame maar kan niet anders, (duits produkt met belgische verdelers en instalateurs)

afbeelding van Anonieme gebruiker
29/04/2008 - 09:31
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Enige tijd geleden zelf voor dezelfde beslissing gestaan. Zorg ervoor dat je een paar installateurs laat langskomen om een offerte te maken, en er zal al snel veel duidelijk worden. In mijn geval zegden 3 van de 4 installateurs met de natte vinger dat ik 30 kW nodig had, wat veel te veel is voor een rijhuis als het onze. Een andere hield het op 20 kW, en gaf door zijn uitleg de indruk veel beter te weten waarmee hij bezig was. Haal eerst en vooral je info op dit forum zodat je weet waarover het gaat, en hoor dan je installateur uit om te horen of hij ook iets van condensatie techniek kent. Vaak wegen de werkuren zwaar door in de factuur, zodat het verschil tussen bijvoorbeeld Viessman en Vaillant in ons geval vrij klein werd. 3 maal raden waarvoor we gekozen hebben ;-). Wij hebben ook gekozen voor een weersafhankelijke regeling. Eerst was ik er wat skeptisch over of het goed zou werken, maar alles werkt prima nu.

Veel succes !

afbeelding van lambert-2
29/04/2008 - 10:52

1 Vaillant
2 Vaillant
3 Vaillant

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.