rendementsverlies verwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

rendementsverlies verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van silvy-1
11/03/2006 - 14:03

Hoi,

Wij hebben het rendement laten meten van onze brander van de verwarming en zitten met een verlies van 16% in de schouw. Kunnen wij hier iets aan doen? zo ja, wat?

Groetjes
Silvy

5 Reacties

Reacties

afbeelding van silvy-1
12/03/2006 - 11:25

Niemand?

afbeelding van Hans Delannoye
12/03/2006 - 11:30

Silvy

Daar kan van alles aan gedaan worden. Maar de oplossing hangt af van wat je daar hebt staan. Verder kan niemand daar een zinnig antwoord op geven. Als het om een ouwe ketel en brander gaat is de oplossing simpel, vervangen.

Hans

afbeelding van silvy-1
12/03/2006 - 11:33

Goh, veel weet ik daar niet van af. We wonen hier nog maar 3 maanden. We weten ondertussen dat de installatie van '97 is. De brander is van het merk Topaz. Wat moet je nog meer weten? Wat zijn onze mogelijkheden?

Groetjes
Silvy

afbeelding van Hans Delannoye
12/03/2006 - 23:14

Silvy

De gegevens die op het branderattest staan (vermogen van ketel en brander, CO² gehalte, schoorsteentemperatuur, nettotemperatuur, schoorsteentrek, roetindex) zou handig zijn, dat geeft een idee van de prestatie's van het toestel
De installaie is nog niet zo oud, maar ook niet direct het neusje van de zalm.

Hans

afbeelding van silvy-1
13/03/2006 - 12:05

Hey,

Ik zal zien wat ik straks allemaal kan terug vinden, maar ik vrees dat we het branderattest niet in ons bezit hebben. Ik vrees dat dit nog bij de vorige eigenaars ligt.

Groetjes
Silvy

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.