Rendement van een brander | Ecobouwers.be

U bent hier

Rendement van een brander

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk-57
26/09/2007 - 09:24

Ik lees dikwijls iets over rendementen maar welk is de referentie waarde van deze rendementen. Want zo kan ik ze moeilijk vergelijken. Ik lees dikwijls iets over waterzijdig, ketelrendement en productierendement maar wat is de betekenis hier van?

MVG Dirk

1 Reactie

Reacties

afbeelding van guido-13
26/09/2007 - 12:00

ketelrendement is het hoogste rendement die men bekomt door optimale verbranding van (gas of stooolie of ...)bv 96%; bij een slechte afregeling of verkeerde instelling verliest men al vlug enkele % aan rendement,
Het is dan ook belangrijk dat je brander zojuist mogelijk berekend wordt naar de behoefte van je woning, hoe juister dit berekend wordt hoe beter je productierendement, als ik het goed begrepen heb van hetgeen ik hier en daar op pik.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.