Relais? Impulsrelais? | Ecobouwers.be

U bent hier

Relais? Impulsrelais?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van HVH
23/11/2011 - 13:03
HVH

In het kader van mijn LEW woning (nieuwbouw) ben ik bezig met het denkwerk i.v.m. de elektriciteitskast. Om allerlei redenen werk ik met bewegingsmelders.
Deze zullen in het begin relais aansturen om zo bv. de verlichting aan te schakelen. Op iets langere termijn is het de bedoeling de signalen van de bewegingsmelders naar een PLC te sturen, die op zijn beurt dan relais aanstuurt.
In het geval van de PLC lijken mij impulsrelais interessant, maar in de eerste fase van de bouw zijn deze nutteloos vanwege het signaal dat uit de bewegingsmelders komt.
De vraag is nu : zijn er relais (of andere oplossingen) die weinig energie verbruiken, ook als ze continu moeten aangestuurd worden? (deze zou ik dan kunnen behouden zonder naar impulsrelais te moeten overstappen)

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
23/11/2011 - 13:35
jandc (niet gecontroleerd)

 Er zijn relais die redelijk weinig verbruiken. Daarvoor moet je es in het Eltako gamma kijken.

 

Nu een PLC verbruikt ook al weer iets. En waarom wil je bewegingsmelders gebruiken? De enige reden die ik me kan indenken is om energie te besparen maar in een LEW ga je meer kosten dan baten hebben met PLC's en dergelijke. KISS is altijd de beste oplossing.

afbeelding van stefan-14
23/11/2011 - 19:31

ik stel voor dat je eerst eens gaat kijken hoeveel zo een detector verbruikt

hoeveel je er plaatst ...

en dan heb je waarschijnlijk weinig energie gespaart ?

 

 

afbeelding van HVH
23/11/2011 - 21:21
HVH

De rekening van het verbruik van de bewegingsmelders heb ik enige tijd geleden gemaakt en ik kwam aan enkele euro's. (ik dacht €3, maar weet het niet exact meer)

Ik wil o.a. vermijden dat het licht blijft branden e.d.

afbeelding van Anonieme gebruiker
24/11/2011 - 07:05
jandc (niet gecontroleerd)

 De vraag is vooral op welke plaatsen wil je dat. En hoeveel ga je nog besparen op LEDjes die orde 3W verbruiken?

afbeelding van Rubbie
24/11/2011 - 13:48

Zoek eens op "bistable relay" of "latching relays" het zijn relais die twee spoelen hebben. Een voor het verbreken en een voor het maken. Als geen van spoelen geactiveerd is gebeurt er niets.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.