rekenblad casanova | Ecobouwers.be

U bent hier

rekenblad casanova

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van geert devos
24/10/2007 - 20:38

ben bezig een beetje aan het spelen met de gegevens van het rekenblad casanova en heb een paar vraagjes voor diegenen die er wat meer verstand van hebben.

- bij mechanische ventilatie moet je een waarde ingeven 1/H
wat wordt hiermee bedoelt , is dit het aantal luchtwissels per uur , en wat is aanvaardbaar,normaal bij balansventilatie ?

- wat mij specifiek interesseerd is mijn uiteindelijke maximale warmtevraag , kwestie van de zwaarte van mijn stookketel te kunnen berekenen ; is dit wat ze noemen de "heat energy demand" , maar dit is uitgedrukt in Kwh/(m2 a) , wil dit zeggen dat ik dat moet vermenigvuldigen met het aantal verwarmde vierkante meters en dat dit per jaar gerekend is ?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van paul-11
24/10/2007 - 22:10

jr hrbt t goed, het aantal luchtwissels per uur.
Ik kan je zo geen waardes noemen die je zou kunnen gebruiken, maar als ik even denk dan doet een BV zo afhankelijk van welke stand tussen de 90 tot 200 m3/h
Als je dan in je eerste blad kijk en je luchtvolume is daar bijvoorbeeld 450 m3, stel je BV in op 150 m3/h, dan moet je volgens mij in mechanische ventilatie 3 invullen.
( nou hopelijk is dat goed....... )

afbeelding van paul-11
24/10/2007 - 22:29

heeft iemand een cas bestand voor een passiefhuis of een LEW??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.