reinigen mazouttank | Ecobouwers.be

U bent hier

reinigen mazouttank

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van carine
30/08/2007 - 20:32

hey!!wij hebben sinds kort een condensatieketel,dus mazouttank moet worden gereinigd,maar we vonden het mangat niet,ofwel is er gene ofwel zit het onder de terras vooraan,dus heeft m,n vriend zelf een mangat gemaakt!
we zouden hem nu reinigen met attest,maar opvullen met zand,mag dat?graag reaktie a,u,b,!alvast vanharte dank!!!

7 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
30/08/2007 - 21:08

de tank moet in principe uitgebroken worden, maar als dat niet gaat, mag je hem na reiniging vullen met een inert materiaal, kwartszand en schuimbeton worden het courantste hiervoor gebruikt.

Hans

afbeelding van carine
30/08/2007 - 21:47

hey hans,onze tank zit vooraan onder de grond,onder het terras,dus kzie dat nie zitten om hem uit te halen,mangat hebben we zelf gemaakt,hopelijk is dat voor die firma goed!we gaan hem dan opvullen met grof zand!groetjes en bedankt voor de snelle reactie hoor!

afbeelding van henri-6
01/09/2007 - 06:37

Je mag de tank opvullen met zand. Maar als de mogelijkheid er bestaat zou ik hem er altijd uit halen.
Het is een beetje meer werk. Maar je hoeft de tank niet volledig uit te graven!
Na reiniging kunnen ze deze namelijk in stukken slijpen. Bij ons was het binnen een half uurtje gedaan (buiten dan de reiniging.)

Persoonlijk heb ik liever dat hij uit de grond is dan dat hij daar blijft liggen gevuld met zand.

afbeelding van dirk vh-1
02/09/2007 - 11:01

Kan je zo'n tank na reiniging niet gebruiken als (2-de) regenput? Of gaat deze roesten?

Dirk

afbeelding van hans.eefje
02/09/2007 - 13:05

Hey

Wij hebben toevallig vorige week ons mazoutvat laten reinigen en verwijderen. Een halve dag en het was klaar. (Vat reinigen, doorslijpen en eruit + de lege plaats terug opgevuld met zand)

Laten zitten mag eigenlijk enkel als het niet te verwijderen is (vb. stabiliteit van gebouwen, niet te bereiken met het nodige materiaal ofzo).

Volgens mij moet reinigen, verwijderen zeker gebeuren door een erkende firma want je hebt hiervan een officiëel attest nodig. Wij moesten dit attest hebben omdat onze woning verkocht is maar het moet ook binnen op de gemeente.

Vullen met water is geen optie vrees ik. Ons is verteld dat het dan op termijn zeker weg zou roesten.

groeten

afbeelding van Roel P.
03/09/2007 - 09:40

Dirk, als de tank gereinigd is, is dit een zuivere tank en kan je hem eendert waar voor gebruiken. De firma's die de tank reinigen wijzen er wel op dat:
- als je de tank als regenwatertank wilt gebruiken en bijkomende reiniging aan te raden is;
- je een roestwerdende laag moet aanbrengen (water + metaal = roest)
- je het best wacht tot na de reiniging om deze beslissing te nemen, omdat als de mazouttank verzwakkingen vertoont je deze eerst moet behandelen en je zo duurder zou uitkomen dan de mazouttank te verwijderen en een nieuwe te plaatsen. Je moet ook een overloop maken!

afbeelding van henri-6
04/09/2007 - 19:43

Je zou ook voor de zekerheid monsters kunnen laten nemen om de waterkwaliteit te testen. Want als je het regenwater gebruikt komt dze uiteindelijk toch in het riool of grond(water) terecht. Ik kan me niet voorstellen dat er na een "simpele" reiniging van de tank alle chemische stoffen (denk aan dioxines) verwijderd zijn. Daar is meer voor nodig.

Ik denk dat je duurder uit bent met alle maatregelen te nemen om er regenwater in te kunnen opslaan dan de tank helemaal te verwijderen. (Wat eigenlijk ook verplicht is, zoals Eefje al schreef)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.