Rehau passief vensters | Ecobouwers.be

U bent hier

Rehau passief vensters

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van KDVR
10/07/2010 - 11:16

Heeft iemand ervaring met Rehau passief vensters ? Ik kreeg zonet een offerte die slechts 1/3 zou zijn van hout /alu. Een bedrag dat me vragen doet oproepen. dit is geplaatst echter spreekt de leverancier zelf al niet van luchtdichting... wat ook een belletje doet rinkelen.

Heeft er iemand deze ramen ? Naar het schijnt is een SOD met passiefhuizen dit nu als standaard aan het gebruiken. De profielen bestaan uit glasvezel versterkt PVC en genieten meestal niet van extra versterkingen tenzij het grote raamvlakken betreft.

In mijn huidige huurwoning hebben we goedkope PVC vensters steken en in deze warme dagen heb ik wel wat problemen met de uitzetting en hun werking.  

7 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
10/07/2010 - 18:47

Met die ramen zal je mss wel een Uw hebben van 0.8 maar zijn ze ook voldoende luchtdicht te krijgen?

afbeelding van mon jansegers
10/07/2010 - 18:55

Je kan info opzoeken op de website van het passivhausinstitut of deze ramen weldegelijk gecertificieerd zijn. Normaal gezien vind je dat ook op de website van Rehau zelf.

Mon

afbeelding van mon jansegers
10/07/2010 - 19:05

Ik heb het zelf eens opgezocht en in Belgie te verkrijgen:

Gecertifieerd door het Passivhausinstitut,

REHAU CLIMA DESIGN 

-dikte 120MM

-U- waarde = 0.71W/M2

afbeelding van mon jansegers
10/07/2010 - 19:13

Er is een nieuw profiel: REHAU GENEO

- dikte 86MM

-Uf= 0.81

Niet gecertifieerd door het Passivhausinstitut, dus niet geschikt voor een passiefwoning.

Mon  

afbeelding van KDVR
11/07/2010 - 19:49

Alvast bedankt voor de reactie, de aanbieding betreft geneo en zou weldegelijk PHI certificaat wegdragen.

Maar ik heb al ontdekt waar het schoentje wringt,  de grote ramen 2x(2x3 m) en de passiefhuisdeur zit er niet in... En dat maakt natuurlijk al een redelijk verschil

Ik blijf dus bij hout alu

 

afbeelding van mon jansegers
11/07/2010 - 20:14

Het is inderdaad mogelijk dat ondertussen het GENEO raam is gecertifieerd. Je kan steeds een attest opvragen. Het is dikwijls zo dat certifiering later komt. Het vraagt tijd om dergelijk product in het labo te testen en resultaten te publiceren.   

afbeelding van Nils D
12/07/2010 - 09:09

Bij mijn weten hoef je geen gecertificeerde vensters te gebruiken in een PH. Zolang de nodige gegevens correct ingevoerd worden in PHPP mag je eender wat installeren. Certificaat maakt het proces gewoon eenvoudiger en dan ben je zeker dat het raam voldoet.

PHI test de vensters trouwens niet in hun labo (mss wel op luchtdichtheid) want dat is zeer onbetrouwbaar. De thermische prestatie wordt berekend met een EE pakket volgens de geldende ISO-norm, bv. met THERM. Dus als het klopt in THERM hoef je je in principe geen zorgen te maken.

Wat die uitzetting door warmte betreft: onze huurwoning heeft alu vensters en met deze temperaturen geven ze ook wel problemen. Ik denk dat elk venster bij deze temperaturen problemen krijgt. Het blijft uiteindelijk een compromis tussen genoeg speling inbouwen voor de soepele beweging en niet te veel speling om de luchtdichtheid te garanderen...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.