regenwaterput koppelen | Ecobouwers.be

U bent hier

regenwaterput koppelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van arne
30/12/2006 - 14:27

We gaan ons terras opnieuw aanleggen, en we willen een extra regenput plaatsen. We hebben nu één van 1000m³, kan deze gekoppeld worden aan 1 van 7500m³? huidige regenput zit onder woning waar meerendeel van buizen toekomen. Overloop van bestaande zou lukken om deze om te leiden naar die van 7500m³ maar om deze in niveau te houden, zou dit kunnen met een darm? (die op 60cm onder de grond zit?) De nieuwe zou 10m verder in de grond komen te zitten.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van nelson-2
30/12/2006 - 21:50

Ik heb daar ook al over nagedacht... Als je werkt met het systeem van de communicerende vaten moet dit lukken met een gewone PE-darm van duim. Je kan dan alles laten zoals het is aan je bestaande put van 1(!)m³, en gewoon een verbinding maken met je nieuwe put dmv een PE-darm die vol water gezogen is.

Je moet dan zien dat bij beide putten de bodem ongeveer even diep zit, en dat beide uiteinden van de darm onderaan de putten zit en dat de pomp nooit het water onder het nivo van het darm-uiteinde zuigt. Zo stijgen de nivos in de putten steeds samen.

Als het dan regent, en je bestaande put wordt bijgevuld, loopt je nieuwe put stillekesaan mee vol, en als je water verbruikt, vult je nieuwe put je bestaande put terug bij.

Groetjes, Nelson

afbeelding van markie
01/01/2007 - 11:39

@ Nelson,
bij een nieuwe put van 7500L de bodem gelijk brengen met de bestaande van 1000L ? Hoe gaa je dat klaarkrijgen?

@ Arne,
kennissen van ons hebben een vergelijkbare situatie, 1500L en 10000L.
Grote tuin met moestuin en serre, en maar 52m² dakoppervlak.
Het water wordt opgevangen in de kleine put, en loopt over naar de grote. Uit de kleine, die het zuiverste water heeft, wordt opgepompt voor het huishouden, (wassen, WC) en uit de grote voor de tuin.
Nadeel is natuurlijk 2 pompen, maar met die makropompjes valt dat van prijs wel mee.
En de laatste maanden loopt ook die grote put dapper over...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.