regenwaterpompen | Ecobouwers.be

U bent hier

regenwaterpompen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van luc-49
03/09/2006 - 20:34

Als installateur heb ik de laatste jaren een heleboel miserie gekend met regenwaterpompen...

Na eerst vooral Wilo FMC geïnstalleerd te hebben , en vroegtijdige problemen gekend te hebben met deze pompen
ben ik een tweetal jaar geleden begonnen met
Grundfoss MQ te installeren ....
Nu is het echter hetzelfde liedje
de ene pomp achter de andere begeeft het : motor die blokkeert,niet stoppen met draaien en warm lopen...
verschillende problemen , zelfs vaak bij jonge pompen (jonger dan 2jaar !)

De enige optie die ik nu nog heb
zijn DAB pompen...

Hebben jullie ervaringen met DAB ? goed/slecht ?

Bedankt !!!
Luc

11 Reacties

Reacties

afbeelding van pluxyke
03/09/2006 - 20:46

hallo

Heb al verschillende jaren DAB staan voor mijn regenwater.
Eerst een dab autojet en nu een autojet inox.

Ben er tevreden over en tot nu geen lekken of defecten gehad.

pluxy

afbeelding van björn van staeyen
04/09/2006 - 08:55

Ik heb al zes jaar een DAB (autovulsysteem) en die weigert regelmatig om regenwater rond te pompen (hoewel er genoeg in de put zit).

Ik kan dus niet zeggen dat die probleemloos werkt :-(

groeten,

Björn

afbeelding van luc v-3
04/09/2006 - 12:12
Luc

Hebben veel van die problemen niet te maken met verstopte voorfilters ?
Ik heb al 10 jaar een eenvoudige (en goedkoop) Marina pompje zonder drukvat staan. Werkt tot nog toe probleemloos. Als ik merk dat het wat lang begint te duren om mijn wc bak vol te krijgen, dan weet ik dat het tijd is om de voor(fijn)filter eens te reinigen. Eventjes losschroeven, goed afspoelen onder de kraan, en we zijn weer voor een jaartje gerust. :-)

afbeelding van erwin-12
04/09/2006 - 12:13

ik heb er hier eentje staan van gardena (hydrofoor)

nog geen problemen mee gehad

goede druk

wel een elektronische dus zonder drukvat

pompt zowel putwater als uit de regenput zonder problemen

Op 1 jaar tijd 125 kubiek bovengehaalt zonder enige problemen

afbeelding van pluxyke
05/09/2006 - 12:59

bjorn

Ge moet de regeling er is af halen en de pomp manueel laten draaien.
Kan wel een tijdje duren voor dat de leiding terug vol is.
Je hebt op het einde toch een terugslapklep staan anders zal de leiding stilaan leeglopen.
Controleer of de aanvoerleiding volledig dicht is, kan zijn dat hij ergens lucht zuigt.

pluxy

afbeelding van hans-26
05/09/2006 - 18:58

Ik heb al een 4 tal jaren een grundfos staan zonder problemen, maar in reinig wel elk jaar de grote voorfilter met nieuwe kous.

Ik pomp op 6 maanden toch een 85.000 liter rond voor koeling van machines.

afbeelding van joris gansemans
07/09/2006 - 09:49

==omdat de discussies plots niet meer bleken te gaan over regenwaterpompen werden een aantal stukken uit deze vraagstaart weggeknipt. bedankt voor het begrip==

afbeelding van Chicken power
09/09/2006 - 01:35

Beste ‘system administrator’,

Hallo zeg, met dat gehak wat sommigen op aliassen hebben. Is dat weer iemand anders dan Joris?

“==omdat de discussies plots niet meer bleken te gaan over regenwaterpompen werden een aantal stukken uit deze vraagstaart weggeknipt. bedankt voor het begrip==”

Dat begrip zou ik op basis van vorenstaande graag hebben/krijgen. En als het niet binnen deze draad zou zijn, dan wellicht binnen een door u te generen andere openbare draad. Daar zal ik mij graag na uw verzoek toe voegen.

Maarrrrr! Uitsluitend op basis van alleen de stelling:” omdat de discussies plots niet meer bleken te gaan over regenwaterpompen” wil ik graag de volgende bemerkingen maken:

Aangaande de factor ‘plots’, hierbij komt het me voor dat er thans ‘iets’ meer geanticipeerd wordt dan voorheen. Het is mij uiteraard duidelijk dat dat absoluut menskracht kost.

Aangaande die menskracht; er nog van jaren her pagina’s zijn die uw moderatieve aandacht vergen, als u stelt dat de reacties niet meer over het originele onderwerp blijken te gaan. Vandaar is uw laatste ingreep niet echt zuiver, dan wel juist geplaatst. Het zij u vergeven. Ik zie trouwens in bouwwiki ook niet echt een progressie. Ik denk door dezelfde problematiek. Die maar niet onderkent wordt.

Aangaande de originele uitgangsbasis van dit forum (de ecologie) u door deze ingrepen feitelijk geen recht doet aan de kritische bemerking dat het ecologisch niet verantwoord is om 85.000 duizend liter verwarmd water zo structureel maar over Gods akker te laten weglopen.

Indien u dit laatste feit wenst te negeren, soit, ‘t zal zo zijn.

De verwijderde reacties, die ik niet op de site heb gelezen maar waarvan ik wel afschriften in mijn mailbox heb gekregen, ja lekker hoor.

Eric, Pierre, Vertel me dan eens wat negatief is. Voor als nog zie ik het niet anders dat men moeite heeft met een confrontatie en acceptatie van de realiteit. Dat is in België nog steeds een stuk lastiger dan in Nederland. Ik ben echt niet voor uitschelden, dat niveau is al meermaals bewezen door een van die Hansen.

Maar weest er nu allen eens van bewust dat door deze organieke regelingen de waarheid wel een beetje onrecht aangedaan wordt!

Houdt uw rug eens recht, ga de discussie en de commerciële realiteit eens niet uit de weg, en vooral: zorg er eens voor dat het ecologisch besef niet alleen met de mond of de pen beroerd wordt. Daar kopen we uiteindelijk met zijn allen niets voor.

Groet, Cp

Ps.

Admin, kortom, niet snugger om dit bericht zomaar zonder overleg te wissen. U bent uitgenodigd om persoonlijk te reageren als het u echt boeit. En ik verzoek u dit niet te negeren.

afbeelding van dannyvho
09/09/2006 - 08:50

Ik heb al een tweetal Marina pompen (met drukvat) versleten: telkens na +/- 2 jaar problemen in het pomphuis.
M'n Gardena pomp (zonder drukvat) gaat nu toch al een zestal jaar mee.
Eigenlijk had ik verwacht dat deze het ook niet al te lang zou trekken aangezien ze telkens met volle geweld (800W) inschakelt als ik ook maar een druppel water verbruik.
Ik geef toch de voorkeur aan een systeem met drukvat: dat is een stuk rustiger en zuiniger vooral als je dikwijls kleine hoeveelheden water aftapt.

afbeelding van johan-37
09/09/2006 - 21:07

Heeft er iemand ervaring met deze pompen/systemen?:
GEP RMC/RME (Duitse fabrikant ?)

Alvast bedankt
Johan

afbeelding van hans-26
10/09/2006 - 13:03

cp,

wie heeft gezegd dat ik die 85.000 liter water over de akker laat lopen? Ik ben van mening dat je eerst de situatie moet kennen voor je kritiek hebt op iemand zijn handelen.

Wij hebben in ons geval alles voorzien om het nodige koelwater juist terug op te vangen en te herbruiken, waardoor onze pomp 85.000 liter moet rondpompen voor onze machines. Bij andere ijszaken f bakkerijen heb ik reeds gezien dat ze de uitlaat van de machines gewoon in de afvoer bijsteken. Ga al deze mensen eens er attent op maken dat ze jaarlijks enorm veel DRINKWATER verspillen om machines te koelen. Ik doe het al 4 jaar met de 5000 liter uit mijn regenton. Wie is er dan ecologisch bezig?

Van mij mag het drinkwater gerust 10 keer duurder worden, dan gaan er sommige misschien toch eens nadenken en nu laten ze de boel maar draaien.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.