regenwaterbehandeling watergenius | Ecobouwers.be

U bent hier

regenwaterbehandeling watergenius

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jackyde
09/05/2010 - 11:49

Wie heeft er ervaring met het systeem van watergenius om regenwater verregaand te zuiveren, nl voorfiltratie RainoQF met optie ACdos-mini of ACdos-XS ?
zie site
http://watergenius.mmtools.eu/content.php?hmID=1823&smID=1559
http://watergenius.mmtools.eu/content.php?hmID=1823&smID=1571

Jacky

3 Reacties

Reacties

afbeelding van jef-14
11/05/2010 - 08:54

Jacky,

Ik heb geen ervaring met het systeem . Voor het eerste (de filter) bestaan er natuurlijk heel wat oplossingen daar is het een kwestie van de prijs. Het 2de systeem dat je leidingen moet beschermen. Waartegen ????

Thuis loopt er ondertussen al meer dan 20 jaar regenwater door de leidingen. Geloof me die zien er veel beter uit dan leidingen waardoor evenveel jaren leidingwater liep.....

afbeelding van gommer
11/05/2010 - 10:45

Ik ben niet de thread starter, maar ik maak me al plannend toch ook zorgen i.v.m. het potentieel corrosief karakter van regenwater. Voor de meerlaags zuurstofdichte kunststofbuizen zal dit geen probleem zijn. Maar wat met koperleidingen van warmtewisselaars (regenwater als SWW)?

afbeelding van jef-14
11/05/2010 - 18:14

Gommer,

Hier liggen koper leidingen en na al die jaren kan ik je gerust stellen mijn leidinge zijn nog  intact .    Ook al spreken sommigen dit op dit forum tegen ik vermoed dat de betonnen put het zure water wel degelijk neutraliseert. 

Mijn PH meter geeft alvast niet aan dat het water zuur is.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.