Regenwaterafvoerprobleem door weinig verval | Ecobouwers.be

U bent hier

Regenwaterafvoerprobleem door weinig verval

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Sil
14/09/2014 - 13:42
Sil

Situatieschets
Tijdens de gedeeltelijke afbraak van een loods in onze tuin werden de oude regenafvoerbuizen geraakt. Bij het wegnemen van de buizen viel op dat er veel slib in bleef steken. Momenteel loopt het regenwater van het dak van het achtergelegen garagecomplex en de loods zelf in onze tuin. Aangezien het over een grote dakoppervlakte gaat, willen we slechts het water van de loods recupereren en het water van het dak vh garagecomplex afvoeren naar de riolering. Maar dan de slibvorming die komt door te weinig verval en bosrijk gebied zoveel mogelijk vermijden.

Oplossing voor te weinig verval?
Daar zit het probleem. Momenteel is het verval voor de afvoer over 40m lengte slechts 12 cm dus onvoldoende om de buis slibvrij te houden. Heeft er iemand hier ervaring mee en mogelijke alternatieve oplossingen?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
15/09/2014 - 16:49

sil

afzetting van slib ga je niet vermijden door een sterker verval, mogelijk bereik je op die manier zelfs het tegenovergestelde effect.

0.3 cm per meter is inderdaad niet veel, maar ook bij straatrioleringen worden zulke kleine (en nog kleine) afschotten gebruikt, wat je moet proberen is er voor te zorgen dat er zo weinigt mogelijk "rommel" in je buis terecht komt.  waarschijnlijk gaat het om een buis die al vele jaren in gebruik is? 

makkelijkste oplossing, niks doen en om de 10 jaar er eens met een rioolrat doorgaan.  en alternatief ofs supplementair ook een filter op je afvoerbuis plaatsen zodat er niet teveel vuil in de riolering komt.

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.