regenwater wisselsprongfilter | Ecobouwers.be

U bent hier

regenwater wisselsprongfilter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van geert-17
26/12/2006 - 21:23

Hallo,

zijn er mensen die goede of slechte ervaring hebben met wisselsprongfilters? Volgens onderstaande link zou dat dik ok zijn maar ik heb zo mijn bedenkingen.

www.vds-beton.be/index.php?selectie=wisselsprongfilters

6 Reacties

Reacties

afbeelding van gino-2
17/01/2007 - 23:14

Beste geert,

Ik heb al 2 jaar een wisselsprongfilter.Indien je de filter regelmatig schoonmaakt,zeker na een droge periode werkt ze perfekt.Je moet alleen maken dat je er gemakkelijk bijkan.

afbeelding van leo-6
18/01/2007 - 07:53
leo

Heb zelf een cycloonfilter en die zouden qua rendement het beste moeten zijn. Maar deze reinig ik toch ook regelmatig. Hangt natuurlijk een beetje af van de vervuiling ook.
Bij ons komt alles er via een 50m² plat dak, dus daar ligt al wat meer zand en stof op.

En inderdaad zie dat je aan dat filter kan zonder al te veel gekkigheden te moeten uithalen.

Mvg
Leo

afbeelding van david stroobants-4
18/01/2007 - 10:27

Op de site van Intewa staat een vergelijkende studie tussen een wisselsprongfilter en een cycloonfilter. Zie: http://regenwassernutzung.intewa.de/download/INTEWA-Regenwassertechnik%20Filtervergleich%20WSP100.pdf
Uit hun studie zou blijken dat de wisselsprongfilter het beste rendement heeft. (Of wat had je anders gedacht)

Ik denk dat ik het hele forum hier al eens heb doorgelezen wat regenwaterfilters betreft, maar (zoals gewoonlijk) vind je heel wat tegenstrijdige informatie. Ook die vergelijkende test wordt sterk bekritiseerd.

Over zoiets triviaals als "de beste regenwaterfilter" kan er blijkbaar geen eenduidig standpunt worden ingenomen. Dus persoonlijk denk ik dat, je sowieso best een voorfilter plaatst, en ook best een zelfreinigende neemt. En of je dan een cycloonfilter of een wisselsprongfilter neemt, dit in de praktijk weinig verschil zal geven. Je waterput zal wellicht wel vol geraken en af en toe ook eens overlopen. Of die rendementen dan echt nog zo veel belang hebben ... Ik weet het niet.

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
18/01/2007 - 10:30

Heb slechte ervaring met wisselsprongfilter.

Van cycloon hoor ik gelijkaardige dingen.

Het probleem is dat deze dingen allemaal "zogezegd" zelfreinigend zijn, maar dit niet zijn. Met het nare gevolg dat het rendement schrikbarend daalt.

Indien ik het opnieuw zou doen: gewoon een grof vuil filter, die bladeren en dergelijke tegenhoud. OF... een zelfbouw zandfilter.

Voordeel: goedkoop en gegarandeerd 100% rendement.

Mét een zachte inloop én een drijvend aanzuigfilter zal je prima water hebben.

Mvg

JB

NB Heb in mijn wisselsprong kleine gaatjes geboord...dat zegt al veel denk ik.

afbeelding van gino-2
18/01/2007 - 11:13

Beste jeroen,

Zelfreinigend moet je met een korrel zout nemem.En dat geld voor alle soorten zelfreinigende filters..Zolang het zeefje vochtig blijft is er geen probleem,alleen als die opdroogt vorm er zich een laagje waardoor het hemelwater gewoon wegloopt naar de riool.Dus gewoon op regelmatige tijdstippen de filter reinigenen alles werkt prima.

Groeten Gino.

afbeelding van vanlangeveld
07/08/2007 - 22:32

Er zijn ook sproeiers in de ahandel die de filters periodiek sproeien. Dit scheelt zeker in de vervuiling en daardoor een veel hoger rendement van uw filter. Elk filter slipt namelijk al tussen 7 en 10 regendagen vol en is het regenwater verloren. Een sproeier met een timer die het filter wekelijks sproeit houdt het element voldoende schoon om rendement verhogend te werken. op www.regenwatershop.be staan enkele van dioe filters met sproeiers maar er zijn er vast meer.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.