Regenwater recup en bomen | Ecobouwers.be

U bent hier

Regenwater recup en bomen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Griet en Stefan
13/05/2012 - 15:46

Beste,

We wensen een carport te plaatsen. Ons huis is reeds aangesloten op een regenwaterput. Maar waar we de carport gaan plaatsen is onder bomen van een naburig perceel. Uit ervaring weten we dat er vanalles van die bomen valt: bladeren, takken, stuifmeel, vruchten, eikels, maar ook uitwerpselen van volgels en insecten. Zelfs (rond deze tijd van het jaar) "regent" het soms larven van vlinders en motten.
Is het hierdoor aan te raden om de carport op ons regenwatersysteem aan te sluiten? We gebruiken ons regenwater voor de WC's, buitenkraan en vooral belangrijk ook voor onze was.
Wat gaat al dat vuil doen met onze wasresultaat?
Ons regenwater systeem bestaat uit een voorfilter (wisselsprongfilter), een aanzuigfilter, pomp, een fijnstoffilter en tenslotten een actieve koolfilter (voor geuren en verkleuring was).

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Kris Vandermeulen
22/05/2012 - 12:49

ik zou het water van de carport niet gebruiken met de rest van het regenwater.

 

je kan eventueel wel een nieuwe regenwaterton bijplaatsen (of zo'n bovengronds opvangbak) en daar een kleine pomp op aansluiten. Hiermee kan je bv. de tuin begieten ofzo.

 

Maar het risico lopen dat je 'propere' regenwater gaat vervuilen met neerslag op de carport ?? Beter niet denk ik .... (zou zonde zijn)

afbeelding van Griet en Stefan
10/09/2012 - 21:45

We hebben een carport van 40m².  Hoeveel liter zou ik dan moeten kunnen opvangen? 

afbeelding van Griet en Stefan
22/05/2012 - 22:35

Daar komt heel wat vuil uit die bomen.  Zeker na zo'n regenbui zoals de laatste dagen.  De auto's staan er vol van.  Het is ook met periodes.  Vooral in de lente en uiteraard de herfst.

Dus is aangeraden niet aan regenwaterput te koppelen?  Had wel reeds een wachtbuis liggen!

afbeelding van Griet en Stefan
13/04/2013 - 21:55

We gaan binnenkort onze carport plaatsen!  Dus we sluiten deze dan niet aan aan onze bestaande regenwaterput.  Dus regentonnen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.