Regenwater in put grondwater | Ecobouwers.be

U bent hier

Regenwater in put grondwater

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mdufraing
13/07/2011 - 20:14

In mijn huis in Z-Frankrijk heb ik 2 putten van grondwater. Momenteel gaat het regenwater van het toch wel grote dak via afvoerbuizen naar de vlakke grond waar het in de grond trekt.
Vraag is nu of dit regenwater naar de putten mag afgevoerd worden zonder problemen te veroorzaken (vervuiling putwater, te hoge waterstand, ...) om dan alsnog te kunnen gebruikt worden voor besproeiing, andere doeleinden.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van jef-14
14/07/2011 - 06:29

natuurlijk mag regenwater niet zomaar naar het grondwater stromen ! Regenwater moet via de verschillende grondlagen de bodem in dringen en zo stilaan filteren. Waar je het grondwaternu  ook voor gebruikt, dat  grondwater kan elders of later het drinkwater van iemand anders zijn .....

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.