Regenpijp is koudebrug? | Ecobouwers.be

U bent hier

Regenpijp is koudebrug?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ¨pierre
13/09/2005 - 21:02

Hallo, vandaag een van de laatste vergaderingen voor de bouwaanvraag. Alles ziet er goed uit en dan praten we over de regenpijp. En wat blijkt.

De architect wilt de regenpijp langs de woning brengen! Ik verbaasd. Ik zie zo een koudebrug niet zitten. De architect vind dat als we de buis geïsoleerd is dat moet kunnen.

Alternatieven zijn er niet zoveel. Voor het achterste gedeelte lukt het wel maar hoe geraak je met het water naar achter.

Door het huis -> koudebrug
Door de kelder (zit in de isolatieschil) -> koudebrug
Onder de kelder -> te laag

Wat denken jullie?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van lucvt
23/09/2005 - 14:58

Je beschrijving van de woning is te minimaal, maar ik vermoed dat het om een rijwoning gaat. Wellicht krijg je daardoor geen reacties.
Ik zit in een halfopen bebouwing en heb in mijn kleine voortuin een regenput van 3000 liter geplaatst, die ik af en toe overpomp naar de achterste put. Ik wou geen meterslange leiding rondom het huis leggen om zo het voorste dak te kunnen benutten.
Van koudebruggen is dus geen sprake.

afbeelding van ¨pierre
23/09/2005 - 23:11

Luc,

bedankt.

Ik denk dat ik geen antwoord krijg omdat er geen alternatief is en dat het een koude brug is.

Ik heb geen voortuin (direct stoep), maar toch bedankt voor je idee.

Gtx, Pierre

afbeelding van leo-6
24/09/2005 - 09:51
leo

hi,

ik heb ook een rijwoning en de buis loopt over de zolder van gevel tot gevel. Aan de achterzijde komt deze samen met de 2 afvoerpijp om zo op het plat dak uit te komen.
De buis op zolder wordt geisoleerd en afgewerkt met dampscherm.

mvg
leo

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.