Re: Ecologische aannemers profiteren van de onwetende | Ecobouwers.be

U bent hier

Re: Ecologische aannemers profiteren van de onwetende

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

anne, hans, anderen,

1. het IS een feit dat zeer vaak offertes met een andere achtergrond zijn opgesteld dan dat de klant ze leest. de professionelen spreken een andere taal dan de klanten, en zo is het in alle sectoren.
2. het IS ook een feit dat er vaak op de werf heel andere situaties voorkomen dan tijdens de offertevraag (vaag?) werd vermeld

MAAR daar komt dan een vertaler in tussen: een architect die probeert naar beste eer en geweten een duidelijk omschreven prijsvraag naar de aannemer te vormen, zodat die perfect weet waarvoor hij prijs moet maken, en dan ook de offerte duidelijk interpreteert en in een waterdicht contract kan gieten zonder kleine lettertjes. en dan kunnen er bij de afrekening geen/weinig verrassingen zijn.

in de ecologiesector wordt heel veel in regie gewerkt: eerlijk betaald worden voor de geWERKTE uren (en ik ben ervan overtuigd dat alle aannemers goed en hard werken tijdens de gepresteerde uren) MAAR: in regie werken heeft het grote nadeel dat je er echt geen raming op kan maken, en dus ook geen budget voor kan inschatten. daarom is het veiliger om een vaste prijs(orde) af te spreken en goed af te spreken wat er daarbuiten kan vallen.

ook moeten de particulieren/klanten goed opletten: als je aan een aannemer vraagt: wat kost de plaatsing van een houtvezel onderdak? en die geeft je een prijs "onderdak + plaatsing" en je vraagt dan wat dakpannen kosten, dan ben je VERGETEN om de tengellatten en panlatten te laten meetellen! het kan dus goed zijn dat die dan in meerprijs komen! daarom is het heel belangrijk altijd via een goede "vertaler" (architect/bouwbegeleider) te gaan, die je al die leemtes en risicos kan aanduiden.

zo ook bij verwarming: vaak wordt de prijs van een ketel gevraagd, zonder rekening te houden met de randapparatuur die erbij moet komen...

het is dus een mes dat aan 2 kanten snijdt: de aannemer zou beter moeten vermelden wat nog NIET is inbegrepen en/of de bouwheer zich beter laten bijstaan om te weten wat wel/niet is inbegrepen.

groeten,
christophe

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.