rationeel gebruik PV in landbouw | Ecobouwers.be

U bent hier

rationeel gebruik PV in landbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sublimator
23/02/2007 - 10:57

hoe er met een beetje gezond verstand veel meer te rapen valt met PV-technologie :
http://news.mongabay.com/2007/0221-coolearth.html

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/02/2007 - 22:41
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

"We're looking for anything that makes solar cost competitive on a massive scale. Right now the total install cost for solar is running $7-$10 per watt," he said, "so 29 cents per watt would eliminate the need for subsidies under the California Solar Initiative and transform solar energy from a green decision to an economic one."

...en wordt zonneenergie getransformeerd van een groene beslissing naar een economische.

Dat is dus een Amerikaans-kapitalistische visie over zonneenergie. De prijs van zonneenergie moet dalen, zodat het plaatsen van panelen een economische beslissing wordt in plaats van een groen/ecologisch/politieke beslissing. En zolang als dit kantelpunt niet bereikt is, is en blijft zonneenergie een dure spielerei, gefinancierd door de belastingbetaler.
Het kantelpunt, het punt dus vanwaar de zonneenergie-trein werkelijk kan vertrekken, is een kwestie van rendabiliteit ZONDER overheidssubsidies. En dat punt komt eraan, daar moet je niet over twijfelen. Je zal het zien wanneer een échte kapitalist zoals Aldi of Wal-mart zonnepanelen in het assortiment opneemt aan een fractie van de kostprijs van vandaag.

vr gr
Pluto

afbeelding van sublimator
27/02/2008 - 11:12

http://www.coolearthsolar.com/

Ge kunt het niet op uw dak leggen dus niet echt iets voor dit forum maar toch om in het oog te houden, om de hoop erin te houden..

Hoeveel zou een hectare grond op díe manier opbrengen? De boer kan dan nog koolzaad kweken beneden, maar de zonneinstallatie boven brengt het honderdvoudige op aan energie. Van 'solar farming' gesproken!
Aangezien dit op direct zonlicht functioneert, misschien niet geschikt voor belgië.

http://docs.google.com/Doc?docid=dd2nzwq8_6fx47pssc

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.