Randaarde | Ecobouwers.be

U bent hier

Randaarde

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van peter-103
30/04/2006 - 13:22

Beste mensen,

als toekomstig inwoner van Belgie zit ik met een probleem. Ik wil graag in mijn verlaagd plafond een op afstand bedienbare dimmer monteren. Dit is gewoon een kastje wat je in een stopcontct stopt waarbij aan de voorankt een stopcontact zit waarop je het te dimmen lichtpunt aansluit. Het probleem is dat dit kastje niet geschikt is voor penaarde, wel voor randaarde. Mag ik in mijn plafond een randaarde opbouwstopcontact plaatsen en hierop toch de te dimmen spotjes aansluiten? Misschien d.m.v. een verloopstuk toch penaarde maken, of ....?

MvGr,

Peter

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
30/04/2006 - 20:51

Peter

Nee, dat mag niet in Belgie. Zo simpel is het.
Koop die dingen in Belgie, dan heb je ineens penaarde.

Hans

afbeelding van peter-103
01/05/2006 - 14:27

Okee, duidelijk maar jammer, nu moet ik weer nieuwe kopen

afbeelding van Hans Delannoye
01/05/2006 - 15:17

Peter

Je bent duidelijk nog niet echt "ingeburgerd" ;)
Ik heb geschreven dat het niet mag, maar je hebt die dingen al, dan zou ik ze toch durven gebruiken, nieuwe kopen zou ook zonde zijn. Belgische stekkers passen normaal ook op de randaardestopkontakten.

Hans

afbeelding van peter-103
02/05/2006 - 01:18

Hoi Hans,

Nee, ben nog niet ingeburgerd ;-)

Ik ben bezig met een totale verbouwing en had deze al een tijdje geleden gekocht voordat ik wist dat ik de grote overstap ging maken. Het probleem is echter dat mijn installatie gekeurd moet worden. Wat ik begrepen heb kom ik uiteindelijk niet weg met randaarde maar wellicht wel met een verloopstekker al dan niet verlijmd??

Bedankt voor je reactie!

afbeelding van Hans Delannoye
02/05/2006 - 06:25

Peter

Nog geen keuring gehad, dat maakt het natuurlijk moeilijker. Nee, ook verloopstekkers zijn niet toegelaten, want dan heb je nog altijd je stopkontakt met randaarde.
Ik neem aan dat die stekkers ombouwen niet lukt, blijven er nog twee mogelijkheden, proberen ze terug te verkopen of om te ruilen voor penaarde?
Je kan natuurlijk ook je installatie nu laten keuren, je kan dan later je installatie nog 'aanpassen'? Op zich is randaarde net zo veilig, tenminste als je installatie veilig is.

Hans

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.