Raamloze vensters | Ecobouwers.be

U bent hier

Raamloze vensters

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Nils D
09/03/2010 - 21:52

Ik speel met het idee om in ons toekomstig passiefhuis driedubbel glas in te bouwen zonder raamkaders. We zitten namelijk met twee erg grote vensters van 4x3m die niet open hoeven te kunnen (en nog een paar kleinere), het lijkt me dan ook zonde om zo veel geld te spenderen aan raamkaders die sowieso niet goed isoleren... Er zijn mogelijkheden genoeg om de koude rand in te pakken in de isolatie van de gevel --> betere thermische prestatie en meer binnenvallend licht. De afwatering en waterdichting moet natuurlijk erg zorgvuldig gebeuren maar op zich lijkt mij dit niet onmogelijk.

Iemand ervaringen mee?

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Rudy Martens
10/03/2010 - 20:33

Dag Nils,

zoek eens op het forum op: "glas plaatsen zonder raam"

Ik plaatste ramen achter een houten kader (het glas wel op dezelfde hoogte van de isolatie die in de muur zit).

In een stenen muur zou je het glas rechtstreeks in de slag kunnen kleven met siliconen maar dan zit het glas niet op de zelfde hoogte van de isolatie en zit je met een slecht thermisch systeem.

Als je de passiefnorm wil halen vraag dan zeker eerst raad aan hun organisatie of zij jouw constructie zullen aanvaarden.

 

 

 

 

afbeelding van Nils D
11/03/2010 - 21:17

Rudy,

Op zich zie ik geen reden waarom het niet aanvaard zou worden, zolang de cijfers kloppen natuurlijk. Er is geen verplichting om PHI gecerticeerde componenten te gebruiken dus als het klopt in mijn Therm berekening, zou het in de hunne ook moeten kloppen. Verder zie ik alleen maar voordelen op thermisch vlak, want die raamkaders scoren toch niet geweldig hé...

Heb die vorige thread gelezen, best interessant en leuk om te zien dat het al uitgevoerd is door anderen, ben nu nog meer overtuigd dat het een goede en goedkope oplossing kan zijn... Kan je mij mss die schets en foto's mailen?

Bedankt!

afbeelding van Rudy Martens
11/03/2010 - 21:30

Nils: Kan je me even een leeg mailtje zenden dan heb ik jouw mailadres om de foto's en schets door te zenden.

Groeten,

Rudy

afbeelding van vdbriel
16/03/2010 - 17:00

Hoi Rudy,

 

Kan je mij die schets ook door sturen?

 

Roeland

afbeelding van Rudy Martens
17/03/2010 - 00:35

OK, ik zend ze door.

Groeten, Rudy

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.