PV uitbreiden en sunnyboy ?? | Ecobouwers.be

U bent hier

PV uitbreiden en sunnyboy ??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van luc dekoninck-1
25/06/2007 - 10:48

Hallo,

Een buur heeft 5 zonnepanelen gelegd en wil er volgend jaar nog 5 bijplaatsen op hetzelfde dak. Er was ook gesproken over bijkomende panele op een plat dak die daar anders zijn georiënteerd.

Nu vertelde die installateur dat hij dan volgend jaar ook een tweede sunnyboy moet plaatsen, ook voor die bijkomedne vijf panelen net naast de 5 reeds geplaatste. Dat lijkt mij niet te kloppen.

Kan er iemand dit becommentariëren?

Luc

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/06/2007 - 12:24
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Luc,

In eerste instantie is dit afhankelijk van het VERMOGEN van de geplaatste Sunnyboy; als dit ontoereikend is voor de extra panelen, moet er inderdaad een bijkomende convertor geplaatst worden.
Bijkomend kan de installateur ook overwogen hebben dat, o.w.v. de verschillende oriëntatie (en bvb beschaduwing...)er best een bijkomende convertor nodig is om het rendement zo hoog mogelijk te houden (als er 1 paneel beschaduwd is, daalt het rendement van het ganse systeem behoorlijk; als er dus o.w.v. de verschillende oriëntaties ook "intensiteitsverschillen" en beschaduwingen extra kunnen optreden, kan dit in dat geval nadelig zijn voor het rendement van de 2 rijen zonnepanelen. Bij 2 convertoren "halveert" het probleem zich dan wellicht?)
Dus eerst even nakijken welk probleem zich stelt (kijk het vermogen van de reeds geplaatste Sunnyboy na en vergelijk dit met het TOTALE vermogen van de 10 panelen)Indien dit vermogen onder het max.vermogen van de Sunnyboy ligt, zou ik de installateur toch even vragen wat zijn redenering dan juist is om een 2de te plaatsen.

groeten,

Eric

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.