PV installatie (zonnestroomsysteem) | Ecobouwers.be

U bent hier

PV installatie (zonnestroomsysteem)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van olivier vanderlinden
14/10/2005 - 09:39

Hoi,
Ik wens een PV-installatie te plaatsen in mijn achtertuin. Aangezien mijn daken niet in de juiste richting liggen.
Kan er mij iemand raadgeven ivm een tracking systeem of de panelen gewoon op de grond installeren (op een verhoog).

Met dank,

Olivier

9 Reacties

Reacties

afbeelding van solarlin
14/10/2005 - 11:19

Olivier,

Ik zou voor een vast systeem kiezen. Een trackingsysteem heeft welliswaar 30 a 40% meer opbrengst maar is ook storingsgevoeliger. Hendrik Gommer heeft twee soltrackers geplaatst voor zijn huis. Zie ook: www.zonnestroomproducenten.nl/docs_pdfs/ Power%20to%20the%20people%202004-3.pdf

Hij heeft daar al veel storingen mee gehad van kapotte motoren, afbrekende assen etc. Ik heb thuis nog een artikel daarover liggen, dat zal ik binnenkort posten.

Marnix

afbeelding van dirk andelhofs
14/10/2005 - 15:19

Marnix,

Ik ga binnenkort ook experimenteren met een zonnevolgsysteem.

Alle info hierover is zeer welkom, zodat ik niet dezelfde fouten maak als Hendrik.

dirk

afbeelding van solarlin
14/10/2005 - 16:21

Dirk,

Als je een snelle internetverbinding hebt kun je kijken op www.homepower.com. Bestanden die je daar kan downloaden zijn meestal vrij groot vandaar. In dit magazine, waarvan je het een na laatste nummer gratis kan downloaden, staan mooie verhalen van Amerikanen die zelf hun elektriciteit maken. Vooral diegene die geen aansluiting hebben op het elektriciteitsnet zorgen voor hun eigen stroomvoorziening dmv soltrackers, windmolens en zelfs micro waterkracht in de lokale beek! Ook hoe je zelf biodiesel kan maken met een oude boiler stond er een keer in.

Op www.zonnestroomproducenten.nl onder het kopje "forum Sunergy" vindt je onder "panelen" de topic "meedraaiende panelen" een vraagstaat over dit onderwerp. Ik zal vanavond thuis het artikel van Hendrik plaatsen.

Marnix

afbeelding van solarlin
14/10/2005 - 20:39

En dan hier het beloofde artiekel. Misschien dat het bij de hoge terugleververgoeding wel rendabel is en dat een steviger systeem langer meegaat.

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/10/2005 - 20:47
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

bedankt voor de info

afbeelding van jan huybrechts
27/10/2005 - 20:46

ergens gelezen dat er een nieuwe drager bestaat voor PV systemen, nml een filmlaag die gespoten wordt op verschillende ondergronden. Wat zou de opbrengst daarvan zijn, wat zou de prijs (theoretisch goedkoper ) daarvan zijn en wanneer zou dit op de markt komen. Het lijkt onuitputtelijk te zijn kwestie toepassingen. Men kan blijven dromen...
Jan

afbeelding van ahardeman
28/10/2005 - 20:47

Mijn oom heeft 10 m2 pv panelen op een poot staan (buis rond 76mm, en draait die s ochtends als hij naar zn werk gaat oost en tussen de middag als hij thuis gaat eten zuid/west, s avonds als tnog zin heeft west. De hoek kun je per maand of 2 mnd evt. verstellen

Geheel handmatig en benaderd het voordeel van een tracksysteem

En als de zon niet schinnt heb je er geen omkijken naar... ;-)

Arnold

afbeelding van solarlin
29/10/2005 - 13:58

Een systeem wat handmatig versteld wordt kun je inderdaad veel steviger uitvoeren dan een systeem met motoren. Bovendien ook veel minder bewegende delen die kunnen slijten.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.