PUR - prijs | Ecobouwers.be

U bent hier

PUR - prijs

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jimmy-5
27/07/2005 - 16:27

ik lees overal dat PUR schuim nogal duur is, heeft er iemand een idee wat dat kost per m³ (uitvoering inbegrepen)

alvast bedankt

2 Reacties

Reacties

afbeelding van karin-1
06/11/2006 - 14:31

Dag jongens,

Ik ben nieuw op dit forum. Ik ben beginnen lezen omdat jullie het aanvankelijk hadden over PUR, EPS en XPS.

Al het over-en-weer gescheld daar gelaten, had ik toch de indruk dat sommige mensen weten waar ze mee bezig zijn.

Mag ik daarom misschien ook mijn vraag nog eens stellen?

We hebben net een huisje gekocht (bel-étage: gelijkvloers=garage; 1e verd=wonen; 2e verd=slapen).

Die 'garage' bestond eigenlijk uit een kleine garage en een waskot. We hebben de scheidingsmuur uitgebroken zodat we een groter geheel kregen. Maar de ruimte van het waskot ligt zo'n 10 cm lager tov het geheel. We hadden die natuurlijk graag 'opgevuld' zodat we één niveau (met de huidige kleine garage) kregen om zo de wagen binnen te zetten.

Voor die opvulling had ik ook graag gebruik gemaakt van isolatie. Eerst hadden ze me polymix aangeraden, maar na contactname met die firma bleek dat niet haalbaar (polymix is eerder een 'onder-chape' die nog beschermd moet worden door een reguliere 'boven-chape'; zeker als je daar met de wagen wil oprijden, want anders rij je die op termijn stuk). En onze 10 cm is te weinig voor boven- en onderchape te plaatsen.

Vandaar dat ik nu verder zoek. Ik heb zo'n beetje de voor- en nadelen van alle systemen hier doorgelezen, maar ik vraag me vooral af wat haalbaar is in onze situatie.
(Als ik alternatieven heb, kan ik zelf de voor- en nadelen afwegen, maar ik moet toch eerst weten waar ik uit kan kiezen...).

Als ik het goed heb begrepen, zijn die EPS/XPS-platen in mijn geval zowieso moeilijk(er) te plaatsen. Ik denk dan dat onze '10 cm in totaal' te weinig zullen zijn om de platen te plaatsen en daarop een (gewapende) beton te gieten om die platen in bedwang te houden? (Ik heb begrepen dat ze ietwat kunnen 'leven'...).

Ik sta nog open voor suggesties. De huidige vloer van het waskot is droog en effen. Hij bestaat uit een soort gepolierd rood beton (woning jaren '60).

Ook nog een vraagje: Ik zou graag mijn 'nieuwe' vloer rood gekleurd hebben (zodat hij beter aansluit bij de reeds bestaande vloer van de huidige garage). Zijn daar (milieuvriendelijke en duurzame) producten voor aan te bevelen? Ik las ook iets van redocreet. Kan iemand mij daar meer over vertellen?

Iedereen is alvast bedankt voor zijn reacties.
Karin

afbeelding van xavier-4
08/11/2006 - 15:27

Als ik de prijzen hier zie voor gespoten pu zijn die nogal hoog.
Heb net vloerisolatie laten spuiten 6cm pu.
Kwam op +-13 euro m²
De firma was Bofa.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.