Prompt cement VICAT (Frankrijk) en alternatieve waterdichting Resitrix | Ecobouwers.be

U bent hier

Prompt cement VICAT (Frankrijk) en alternatieve waterdichting Resitrix

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Amedee
21/10/2015 - 09:19

Via een contact bij de Vlaamse wegenbouwers kwam ik aan een tip om Prompt cement van het Franse merk VICAT te gaan gebruiken als alternatief voor Resitrix EPDM die onderaan een houtskelet bouw gebruikt wordt om de Ytong blok te bekleden.

1. Heeft iemand anders hier ervaring mee?
Dit natuurprodukt uit de Chartreuse in Frankrijk is weinig of niet gekend maar heeft bijzonder goede eigenschappen. Meer daarover in volgende pdf: http://www.stonewarestudios.com/PDF/Prompt%20technical%20info.pdf
2. En weet je toevallig ook waar deze cement verkregen kan worden? Ik heb momenteel een adres in Vilvoorde.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Ingir
21/10/2015 - 14:15

Ik blijf me verbazen over het gebruik van deze technisch incorrecte, kwetsbare en vooral onnodige Ytong-in-EPDM-wrap bij HSB-woningen. Waarom de isolatie per se OP de vloer in plaats van er onder?

 

Bij HSB (laag gewicht) kan juist een interessant financieel voordeel gehaald worden door vloer en funderingsplaat te combineren. Bij minder draagkrachtige bodem kan een dure paalfundering uitgespaard worden door het funderen op enkele decimeters EPS waarbij de extra last van de woning wordt gecompenseerd door de bodem af te graven en de grond te vervangen door piepschuim met daarop de plaatfundering

afbeelding van robin demey
22/10/2015 - 01:15

Vocht tussen de isolatie kan een probleem zijn onder de betonplaat.

afbeelding van Amedee
21/10/2015 - 20:07

Ik zoek ook de 'vertrager' Tempo die het werken met Promt cement van Vicat langer mogelijk maakt...

Zie https://www.vicat.com/solutions/expertises/cement

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.