PROBLEMEN MET POMP GEBOORDE PUT

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

HOI

IK HEB EEN BESTAAND HUIS GEKOCHT EN DEZE WAS VOORZIEN VAN EEN GEBOORDE WATERPUT.dE HYDROFOOR GROEP WAS DAARENTEGEN DOOR DE VORIGE EIGENAAR MEEGENOMEN.

IK HEB EEN NIEUWE HYDROFOOR GROEP AANGESCHAFT MAAR ALS IK DE POMP NA HET OPGIETEN AANZET DAN GEEFT DEZE EVEN DRUK EN DAN NIET MEER.EN HET BLIJFT ZO MAAR DOOR GAAN.DE POMP KRIJGT ZIJN DRUK NIET OPGEBOUWD.HET LIJKT NET OF DE POMP EEN TE KORT AAN WATER HEEFT.

WAT ZOU DIT KUNNEN ZIJN?

ZOU HET DE FILTER ONDERAAN AAN DE GEBOORDE PUT KUNNE ZIJN?OF HEBT U EEN ANDERE REDEN?

EN ZOJA ALS DE FILTER VUIL ZOU ZIJN HOE DAN DEZE PROPER MAKEN WANT DEZE ZIT IN DE GROND?

ALVAST BEDANKT

Reacties

Ge moet de slang naar de filter ook helemaal volgieten, anders komt er een luchtbel in de pomp en dan werkt ze niet meer.

vr gr

Pluto

IK HEB WATER IN DE BUIS VAN MEN GEBOORDE PUT LATEN LOPEN MAAR IK KAN ER BLIJVEN WATER LATEN IN LOPEN.

DUS HET LUKT NIET.WAT KAN IK NU DOEN?

Loopt die buis niet naar de riolering toe ??? Misschien heeft daar wel een pompbak gestaan in plaats van een hydrofoorgroep !

vr gr

Pluto

misschien es even een terugslagklep monteren ?

Als je een alleszuiger hebt die geschikt is voor water, kan je daarmee makkelijk controleren of die buis wel in 't water uitkomt.

Je geboorde put ziet er wellicht uit als een gewone PVC buis die in de grond zit. (type zoals bv afvoerbuis van regenwater naast je huis).

In deze buis laat je een zuigdarm zakken op voldoende diepte (laat ons zeggen tussen de 5 a 15m). Let er op dat dit een zuigdarm is (meestal verkrijgbaar in PVC) , deze kan je dus niet platduwen, dit is best belangrijk.
Aan deze darm bevestig je eerst een terugslagklepje en bijkomend zandfilter. Het uiteinde met de terugslagklep duw je dus in je geboorde put. Vervolgens kan je de darm opgieten. Door de terugslagklep kan je de darm vol water gieten, dit kan nu dus niet omdat je het opgegoten water gewoon in de grond giet.