Probleem Vaillant Ecotec plus 346 | Ecobouwers.be

U bent hier

Probleem Vaillant Ecotec plus 346

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Christophe_L
20/09/2013 - 08:32

Beste,

Ik heb onlangs een probleem met deze Vaillant. Hij is nog maar 3 jaar oud en heeft altijd perfect gewerkt, tot nu. De verwarming werkt prima, maar het warm water... Het is namelijk zo,als we warm water willen tappen, het water niet warmer wordt dan 30 graden uit de kranen. Alle parameters staan correct, het water warmt in de ketel tot de gewenste temperatuur (op display)en voelbaar ook, maar uit de kraan komt alleen lauw water. Mijn eerste ingeving was de driewegklep, deze vervangen maar het probleem blijft bestaan. Opmerkelijk is als we de kraan iets minder dan half open zetten, er wel warm water uitkomt. Ook opmerkelijk is dat de uitgang naar de chauffages ook warm wordt! Ik dacht ergens een verstopping, maar waar? Heeft er iemand een idee wat er gaande is? Alvast bedankt om mee te denken! Mvg.

12 Reacties

Reacties

afbeelding van brother paul
20/09/2013 - 10:07

warm is 50° veronderstel ik, en je hebt mengkrangen veronderstel ik ook.

uw driewegklep heb je doen vervangen veronderstel ik

werken de sensoren van driewegklep (t° aanvoer warm en t° koud) ? welke temp's kun je uitlezen op de display: als een sensor defect is kan het ook niet juist werken, zou willen zeggen dat hij gewoon de klep ergens wat openzet, en dus inderdaad geen voeling heeft met het debiet, dus hoe groter het debiet hoe kouder het water...

is uw druk van uw water goed ? werk je met een pompje die te weinig druk geeft ? modulatie van de ketel kan dan parten spelen, je zou dan moeten zien/horen/op de sensoren meten dat de vlam kleiner wordt naarmate je de kraan meer opendraait

 

 

 

afbeelding van Christophe_L
20/09/2013 - 10:22

Driewegklep heb ik inderdaad laten vervangen, maar zolang ik niet exact weet wat er scheelt, wil ik niemand meer laten komen want dit kost mij te veel geld. Niet dat ik gierig ben, maar de installateur wou wel nog eens terugkomen, maar... Kan ik die sensoren uitmeten of zo? De temp loopt heel hoog op, op het display althans, rond de 75 graden. Ik kan ook ook kijken hoeveel de temp is bij de uitlaat voor warm water en die blijft rond de 30 gr. Veronderstel dat die sensoren dan correct werken. Druk is ok bij koud water toch,zo een 9 liter per minuut, maar als ik "meet" via het warm water komik nauwelijks aan 4 liter per minuut. Vlam word niet kleiner als ik de kraan meer opendraai, alleen als de temp bereikt is dooft hij bijna en wordt dan weer groter als het water wat afkoelt. Pompje, begrijp ik niet zo goed, het pompje in de vaillant?

afbeelding van tumkie
20/09/2013 - 11:27

Verstopping in platenwisselaar al nagekeken , vaak kalk (san-zijdig ) of schilfers ( cv-zijdig ) waardoor geen warmte-overdracht 

afbeelding van Christophe_L
20/09/2013 - 11:41

Beste Tumkie,

Dit lijkt me  heel goed mogelijk, is dat redelijk zelf te doen of vraag ik de sanitair man?

Al ervaring mee?  

afbeelding van bramcup
20/09/2013 - 12:55

Als ik je verhaal zo lees lijkt het me toch eerder een probleem met je driewegklep die niet volledig omschakelt naar je sanitaire warmtewisselaar.

 

Als je warmtewisselaar verkalt is dan kan je deze alleen maar vervangen en een ontkalker achter je watermeter plaatsen om je nieuwe wisselaar ( en al de rest van sanitair in je woning ) te beschermen.

 

Schilfers in cv water zou kunnen, maar lijkt me straf ....

afbeelding van tumkie
20/09/2013 - 13:43

Schilfers in Cv-circuit is schering en inslag in gebieden met hardwater en inox primaire-wisselaars ... meestal werkt dit uit op de platenwisselaar en/of collectoren die verstopt geraken .

afbeelding van brother paul
21/09/2013 - 11:15

maar als ze die klep vervangen hebben zouden ze toch die schilfers zien zitten ? Dus eens verdund  hydrochloorzuur door uw boiler SWW leiding gieten, gewoon, de twee loskoppelen in / uit en daar een pulleke doorgieten, je zult de kalk heerlijk zien bruisen en klaar is kees. en met wag geluk chrascht heb je een lek in de boiler waarmee dan bewezen hebt dat  uw warmtewisselaar al volledig naar de vaantjes is door de kalk...

Volgens mij staat uw temperatuur te laag voor uw SWW, dus je moet uw mengklepsturing aanpassen, ik zou die verhogen naar 50°

afbeelding van tumkie
21/09/2013 - 14:03

platenwisselaar demonteren zo eerst visueel de vaststelling doen ...

afbeelding van Christophe_L
21/09/2013 - 16:39

Even een stand van zaken. Heb de platenwisselaar eraf gehaald en zoals tumkie zei, kalk (lees vergeven van de kalk) aan sanitair zijde en ook de schilfers aan cv zijde. Achter de wisselaar kan ik een stukje in de buizen kijken,en man man man wat een kalk!! Wat doe ik nu het best, om dit kalk weg te krijgen? Bedankt iedereen en zeker tumkie. Hoop dat het probleem dan opgelost zal zijn en weet nu dat we moeten investeren in een waterontharder.

afbeelding van Lacroix
21/09/2013 - 19:00

Je kan proberen om hem in een emmer met zoutzuur te leggen. Als het bruisen ophoudt, is hij zuiver. Probleem kan zijn dat het zuur niet goed in alle cellen geraakt. Er bestaan pompen om een zuur rond te pompen door de wisselaar, maar dan heb je een plaat nodig om de aansluitingen  te kunnen maken. Eventueel kan je een nieuwe wisselaar bestellen, en de oude op reserve houden (als je hem proper krijgt). Een ontkalker zal helpen, maar is noodzakelijk de volledige oplossing. De kalkafzetting in de buizen is gedeeltelijk een proces van electrolyse. Maar informeer eerst bij de watermaatschappij voor je een ontkalker plaatst. Er zijn verschillende projecten van centrale ontharding gepland en het zou spijtig zijn als je ontkalker over enkele jaren overbodig wordt.

afbeelding van tumkie
21/09/2013 - 19:22

Best nieuwe platenwisselaar steken , oude krijg je nooit volledig schilfer-vrij op cv-circuit

installatie cv-spoelen en behandelen met produkten kan helpen en is aan te raden .

 

afbeelding van Christophe_L
21/09/2013 - 20:04

Ok, zal best een nieuwe steken dan. Kan de oude inderdaad proberen te reinigen en houden als reserve, maar zal wachten tot ik een nieuwe heb.Iemand een goede webwinkel? Heb ene gevonden op een site maar weert niet of ik die site hier mag vermelden. Kost 73,46 euro, goeie prijs? onderdeelnummer 178973. Nogmaals bedankt voor de hulp. Tips voor welke waterontharder? met dank.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.