Probleem met waterpomp | Ecobouwers.be

U bent hier

Probleem met waterpomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

13/10/2015 - 21:51

Onlangs hebben we van een resente woning het systeem van dompelpomp in de regenput omgebouwt tot een centrifugaalpomp die in de garage hangt. De vroegere pomp was namelijk stuk. Daarvoor hebben we gekozen voor een leader 230. 

Jammer genoeg hebben we een raar fenomeen ontdekt. De zuigleiding is beschermt met 2 terugslachtkleppen zodat we echter geen afloop kunnen hebben. Bij de opstart hebben we echter waarschijnlijk 20 maal de pomp moeten opgieten wat volgens mij al niet normaal is. Nu telkens als we de pomp willen starten dan gaat de drukregelaar is failier. Het is precies of er lucht van de drukleiding in het centrifugaalvat van de pomp terecht komt waardoor er geen vacuum gemaakt kan worden. Zo kunnen we telkens de pomp blijven opgieten maar nog steeds zonder resultaat. Zo heeft er na waarschijnlijk 50 keer proberen nog steeds geen resultaat.

Heeft iemand een idee wat daar de oorzaak van is? We hebben namelijk al de terugslagkleppen 10 keer nagekeken en gekeken of er nergens valse lucht getrokken word maar steeds zonder resultaat...

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.