Probleem Daalderop Combifort 24/80+ | Ecobouwers.be

U bent hier

Probleem Daalderop Combifort 24/80+

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van david-1
26/11/2007 - 11:16

We gebruiken een modulerende thermostaat van Theben (850 OT), en hiermee hebben we ook de nachtverlaging van de boiler mee
ingesteld.
Nachtverlaging van de boiler is volgens de info op de daalderop site, gelijk aan de ingestelde boilertemperatuur min 30°C. Nachtverlaging is herkenbaar aan het pinkend LED controlelampje boiler.
Onze boilertemperatuur staat ingesteld op 60°C, dus is de nachtverlagingstemperatuur 30°C.
Bij gebruik van warm sanitair water tijdens nachtverlaging, zie ik de boilertemperatuur (menu sensoruitlezingen) zakken tot 30°C,
en dan gaat de ketel starten om de boiler op te warmen, dit is correct.
Maar na het eindigen van een warmtevraag woning (tijdens nachtverlaging boiler), gaat de ketel meestal onmiddelijk terug opstarten om de boiler op te warmen, terwijl deze nog zo'n 50°C is, wat in principe niet kan omdat de ingestelde boilertemperatuur op dat moment 30°C is, hoe kan ik dit tegengaan of wat is hier de oorzaak van?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van david-1
04/12/2007 - 21:06

Niemand?? Boiler springt tijdens zijn nachtverlaging verschillende malen aan!!

afbeelding van rene-11
08/12/2007 - 09:32

Beset David,

Het lijkt erop dat je nu twee regelingen voor de opwarming van de boiler gebruikt.

Met dag en nachtregeling voor de boielr en de regeling welke de boiler aanstuurt een uur voor en nadat hij in het dagregime voor de verwarming gaat. Beide regelingen zijn onafhankelijk van elkaar in te stellen. Waarschijnlijk staat uw 2e regeling op iets van boilertemperatuur 50 graden.

IK heb geen handleiding van de Daalderop regeling dus ik kan u er niet verder mee helpen. In principe zou u 1 van beide regelingen dienen te gebruiken niet beide. Het beste is dat u probeert uit te vinden welke parameters in uw regeling u hiervoor dient in te stellen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.