prijzen PV-installatie | Ecobouwers.be

U bent hier

prijzen PV-installatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van chris-24
21/05/2007 - 21:36

Na op internet al veel te hebben gelezen heb ik besloten om ook een PV-installatie te plaatsen.Fiscaal gezien komt het me beter uit deze in 2008 te laten uitvoeren.Ik denk ergens rond 03/2008,dan beginnen ze al wat op te brengen door dat de dagen al wat langer worden.Ik weet niet voor hoeveel je ze in het aanslagjaar 2009 zal mogen inbrengen dat is nog even afwachten.

Nu mijn vraag,wacht ik best nog even af om een deal te sluiten met een installateur?
Wat gaan de prijzen de komende maanden doen?
Gezien de installatie pas binnen 10 maand gaat plaats hebben kan er nog veel veranderen.

Als je de prijzen van de afgelopen jaren bekijkt kan je dan van een daling of stijging per Watt piek spreken?

Chris

5 Reacties

Reacties

afbeelding van pol-3
22/05/2007 - 11:17
pol

denk dat de prijs per watt gaat dalen daar de concurentie groter wordt

wat wel niet wil zeggen dat het ooit goedkoop gaat worden en dat we met zen allen moeten wachten!

afbeelding van jozef-1
22/05/2007 - 22:41

Zorg dat je reeds een factuur hebt voor 2007 van minstens 6500 euro, dan kan je reeds in AJ 2008 de 2600 euro recupereren, de restfactuur in 2008 kan je dan via AJ 2009 tot max 2600 euro recupereren (40%).

Op die manier kan je ook ,og zeker zijn van de gegarandeerde 0,45 euro per Kwh geproduceerde groenestroom certificaten en dit 20 jaar lang!

De huidige subsidie van de Vlaamse Gemeenschap (10%) haal je niet meer (uitputting budget).
Je gemeente geeft evt ook nog een subsidie van enkele 100-en euro.

Beslis zo vlug als mogelijk, want de installateurs zullen problemen krijgen om alle wachtende dossiers nog kunnen te plaatsen voor einde dec 2007 !!

Wachten tot het voorjaar heeft geen zin, uw opbrengst moet je toch bekijken over hele jaren, een PV-installatie is geen seizoens kleding!

afbeelding van chris-24
23/05/2007 - 00:26

Zoals ik al zei komt het me beter uit om ze in 2008 te plaatsen.Ik breng voor dit jaar het dubbel glas in.Normaal gezien zullen de GSC er volgend jaar ook nog zijn.Als er een wijziging komt in de GSC wordt dit zeker 6 maand voordien aangekondigd.

chris

afbeelding van chris-24
23/05/2007 - 09:17

Hier een uitreksel uit de mail die ik ontvangen heb van minister Luc Peeters :

"Het groenestroomcertificatensysteem zal volgend jaar nog bestaan. Een aanpassing van de huidige modaliteiten (20 jaar 450 euro per certificaat van 1000Kwh) vergt een decreetsaanpassing. Momenteel is voor een decreetsaanpassing tot aanpassing van deze modaliteiten de goedkeuringsprocedure nog niet opgestart. Een dergelijke goedkeuringsprocedure vergt vanaf de eerste principiële beslissing door de Vlaamse Regering gemiddeld 6 maanden. Een beleidsvoornemen tot aanpassing van deze modaliteiten zal in ieder geval worden gecommuniceerd zodat hierop desgevallend door de kandidaat-investeerders kan worden geanticipeerd.

Gelet op de toegenomen investeringsbereidheid, wordt verwacht dat de investeringkost voor PV-installaties stelselmatig zal dalen. Op termijn mag dan ook worden verwacht dat de certificatenprijs voor nieuwe installaties stelselmatig zal worden verminderd. Deze vermindering zal dan niet van toepassing zijn op bestaande installaties"

Chris

afbeelding van lucvt
23/05/2007 - 15:16

De verhoogde belastingsteruggave voor zonnepanelen is dit jaar al op 3380 euro per woning gebracht. Bij een gehuwd stel betekent dit meestal elk 1690 euro vermindering.

In geval de woning aan 2 eigenaars toebehoort, moet je dus nagaan of ze beiden voldoende inkomen en dus basisbelasting hebben, om zowel die 1690 euro en de 1500 euro belastingsvermindering (standaard op de belastingvrije sommen) te kunnen recupereren.
Als je aan pensioensparen doet en een levensverzekering betaalt moet je deze belastingsverminderingen er nog eens van aftrekken. Eénmaal je het cijfer nul bereikt, stopt de vermindering.

Besluit zonder pensioensparen en levensverzekering (schuldsaldo) moet je minstens een netto-belastbaar inkomen van zo'n 12700 hebben. Bruto belastbaar kom je dus aan een jaarinkomen van minimum 14700.
Als je al 810 euro pensioensparen betaalde, moet het inkomen al 15700 euro zijn.

Het is dus niet voldoende dat 1 van de partners een zeer hoge wedde heeft om al die belastingsverminderingen te kunnen bekomen.

En dan ga ik er nog van uit dat er geen hypothecaire lening meer afgelost werd, want dan moet het inkomen nog hoger zijn.

Hoeveel onder jullie denken zo ver vooruit?

MVG

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.