prijsstijging ecopower | Ecobouwers.be

U bent hier

prijsstijging ecopower

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gommer
29/04/2011 - 08:56

Ten gevolge van de doorrekening van de distributienettarieven zal Ecopower een prijsstijging doorvoeren van €0.18 naar €0.22. Dat is een stijging van 22%.

Dit ter info, de discussie over wie de het transport van de zonnestroom en/of de uitbouw van het smart grid moet betalen wordt elders in dit forum gevoerd.

Mvg, Marc

13 Reacties

Reacties

afbeelding van Kris Vandermeulen
29/04/2011 - 10:59

idd, gisteren ook de nieuwsbrief gekregen met de uitleg van de stijging...

de stijging zou niet enkel te maken hebben met de stijgende distributiekosten maar ook met een algemene prijsstijging van electriciteit.

Nu ja, alles wordt duurder en ook Ecopower ontsnapt daar niet aan.

afbeelding van bertvdg
29/04/2011 - 11:49

 Idd, de prijs van Eandis heeft Ecopower geen vat op en alles wordt duurder, ook de andere leveranciers.

 

Ik neem nu snel eens de test bij Electrabrol en kom daar voormijn regio op 3000kWh enkel tarief groen + op 0,24 per kWh, dus dat is dan nog duurder.

 

 

afbeelding van frederic-1
03/05/2011 - 16:35

Ecopower is het voorbeeld hoe de groene energiemarkt in elkaar moet zitten.:

- Centrale opwekking van groene energie door windmolenparken: goede keuze ivm het rendement
- participatie van de burger

Spijtig dat een goed initiatief als Ecopower het mes op de keel wordt gezet, door een verkeerde beleidskeuze van groenestroom certificaten voor gesubsidieerde zonnepanelen van particulieren en bedrijven.

afbeelding van Yannick Willox
03/05/2011 - 18:59

Mes op de keel weet ik niet: wij zijn zelf klant bij Ecopower en geen kleine verbruiker. Wij hebben een ruime LEW + warmtepomp + zaak in huis.

Toch blijft Ecopower bij de goedkoopste leveranciers (volgens de vreg simulatie) en ongeveer de allergoedkoopste groene stroomleverancier.

Meer dan groen en minder duur dan Electraprul kan je toch niet wensen ?

Neemt niet weg dat een energieprijsstijging van 22% toch ietwat overdreven kan genoemd worden :-(

Maar dat is de verantwoordelijkheid van onze regering, van onze regering, en van onze regering. Niet van de kiezers ...

Ik denk eerder dat het probleem uitbreiding van capaciteit is, daar zit het mes op de keel ? Electrawinds en den baard ???

afbeelding van Kris 42
03/05/2011 - 19:44

 frederic,

 

enkele weken terug is gesteld dat windenergie de juiste beslising is.
Eandis heeft deze week al doorgegeven dat ze volgend jaar vanwege GSC's op windenergie de elektricitietsrekening met 72 euro gaan duurder maken, wat exact het berdag is dat er bij kwam voor de zonnepanelen.

Dit met 150 windmolens. Dan kan je snel een rekening maken als er nog eens 300 gaan bijkomen volgens de laatste info van de vlaamse gemeenschap.

Idd, +72 van die 150 + 144 van die 300 extra, maw + 216 van de windmolens, terwijl alle zonnepanelen slechts een meerkost genereren van 72 euro.

 

Maar ja , het is 1000 keer makkelijker om te zeggen hoe iets niet moet, maar zeggen wat dan wel moet gedaan worden om groene stroom betaalbaar te houden , das iets anders.
Denk je dat, als ze morgen groene centrales gaan bijbouwen, die van de hemelse dauw gaan betaald worden?

 

Tom

afbeelding van limer
03/05/2011 - 21:29

 Die hele Eandis is toch maar ne rotte nest, met nog altijd een grote participatie van Electrabrol.

 

Hoe komt het dat Infrax een veel kleinere prijsstijging voor distributie moet doorvoeren dan Eandis? Heeft Eandis misschien de afgelopen jaren vooral geld opgestreken, en weinig geïnvesteerd in hun netwerk?

 

Het is toch niet normaal dat Ecopower in West-Vlaanderen 14,6cent distributiekost moet betalen, terwijl ze maar 18cent vragen in totaal.

Het nadeel is natuurlijk met de huidige scheeftrekkingen, dat de Limburgers van Ecopower vooral het gelag moeten betalen van de West-Vlamingen, en andere regio's waar de distributie absurd gestegen is.

Ik ben nu nog meer dan ervoor overtuigd van Ecopower, en vind alleen dat er een gelijk distributietarief moet komen voor heel Vlaanderen, dat vastgelegd moet worden. Hetgeen er momenteel gaande is, is toch te zot voor woorden.

Je kan namelijk je distributeur niet kiezen, dus ze hebben feitelijk een monopolie!

Een monopolie, dat gewoon zijn prijzen mag omhoog zetten, als er minder winst dreigt gemaakt te worden, die dan vervolgens naar Frankrijk wordt doorgesluisd.

Schande voor de Vlaamse politici dat zij dit allemaal toelaten, en zelfs ondersteunen.

afbeelding van chris s
04/05/2011 - 07:25

Limer ik volg je daar in. Het is idd een schande van de regering die mijns inziens mede verantwoordelijk zijn de prijsstijging door een te laks beleid.

En niet die zever van gs is niet betaalbaar of rendabel. Als er 1 ding is wat niet rendabel is dan is het onze regering! en dat betalen wij steeds weer contant!

afbeelding van jef-14
04/05/2011 - 08:51

Ecopower veroorzaakt natuurlijk zelf ook voor een stuk de prijsstijgingen of dat je dat ze 6 % aan haar aandeelhouders kan betalen zonder GSC te innen ????

afbeelding van pfft
04/05/2011 - 09:07

Aan de andere kant: als er echt energie moet bespaard worden, zal energie duurder moeten worden.

Rekenen op een "mentaliteitswijziging", op 1001 regelmentjes om de mens zijn gedrag te doen aanpassen is naief, 

enkel euro's doen mensen van gewoontes veranderen

eddy 

afbeelding van frederic-1
04/05/2011 - 10:16

De realiteit wijst uit dat enkel de armoedekloof groter wordt meer niet.

Zij die het kunnen betalen gaan hun gedrag niet aanpassen.

afbeelding van pfft
04/05/2011 - 11:01

idd, en gaan deze die het kunnen/willen betalen zoveel meer betalen dat ze eigenlijk heel sociale mensen worden.

Nu is het omgekeerd, zij die de centen hebben krijgen stroomcertificaten, zij die geen centen hebben....

eddy

afbeelding van serge-2
04/05/2011 - 11:19

limer,


Hoe komt het dat Infrax een veel kleinere prijsstijging voor distributie moet doorvoeren dan Eandis? Heeft Eandis misschien de afgelopen jaren vooral geld opgestreken, en weinig geïnvesteerd in hun netwerk?"

 

Electrabrol is bezig met uit Eandis te stappen en heeft al aangekondigd dat ze voor 400 miljoen euro kapitaal uit de onderneming zullen trekken en daarbovenop moeten de gemeenten dan nog de 30% aandelen die electrabrol bezit in Eandis uitbetalen en dan is er nog de gigantische kostprijs voor het installeren van de nieuwe 'smart' meters. U mag nu één keer raden wie dat allemaal zal mogen betalen.

afbeelding van toon-7
04/05/2011 - 13:05

Ook bij Ecopower, ook flink geschrokken van de meerprijs.

Ik zou liever zien dat Ecopower huizen gaat isoleren( dak en buitenmuurisolatie) ( type : jij belt Ecopower, zij regelen alles voor je), in Nederland doet Nuon dat ook dacht ik.....

En ze betalen de isolatiewerken, en jij betaalt per maand een bedrag aan hen terug ( makkelijk omdat je ook energie-en geld uitspaart). (Zit Ecopower niet op een hoop kapitaal dat ze niet kunnen investeren omdat de toelatingen voor windmolens zo moeilijk liggen : hier is de kans om een verschil te maken!)

Praktisch en financieel een pak eenvoudiger. Ecopower heeft ook de kennis in huis om de juiste isolatiemensen in dienst te nemen en te screenen. Iets wat voor een particulier al veel moeilijker is.

Lijkt me veel interessanter dan hun "pvpanelen bij hun aandeelhouders op het dak" actie....en wss goedkoper ook...

En dan wil ik graag meer betalen, zelfs 0.25cent per kWh. Het zal me nog meer aansporen om zuinig te zijn. En de rest van Vlaanderen wordt meer energiezuinig en groener.

mission accomplished dus, of alvast voor een deel...

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.