prijs/lkwaliteit elektrische fiets | Ecobouwers.be

U bent hier

prijs/lkwaliteit elektrische fiets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van david-24
24/02/2008 - 22:22

Mijn echtgenote wil voor haar verjaardag een fiets om met haar baby af en toe een ritje te gaan maken in de zomer. Is een electrische fiets aan te raden, en indien wel, welke fiets zou ik kiezen prijs/kwaliteitsmatig? Hier in de winkels van Belgie verkoopt men meestal Gazelle en Sparta. kan je op deze merken ook een babystoeltje monteren aan het voorstuur/voorvork? Is een elektrische fiets enkel aan te raden voor oudere mensen die winter en zomer de nodige kilometers afleggen?

Dank voor jullie antwoord.
Groetjes
David

5 Reacties

Reacties

afbeelding van jandh
25/02/2008 - 12:59

David,

een elektrische fiets kan een oudere fietser toelaten om ritten van een zelfde afstand die hij vroeger maakte, nu nog steeds te kunnen maken.
maar het kan ook toelaten aan mensen die weinig getraind zijn op fietsen om een langere afstand af te leggen. Of mensen die nu een extra gewicht (zoals de baby) meehebben ook dezelfde afstand te laten doen.
Volgens mij zouden vele rijders van lichte 2-takt motorfietsen ook kunnenn overwegen om een elektrische fiets te nemen, volgens mij qua energiekost goedkoper en minder milieu vervuilend, maar ze moeten er wel iets mee inspannig voor doen.
Er zijn zelfs mountainbikes met electromotor om moeilijke parcours af te leggen. Zie o.a. http://www.bionx.ca/index.php

afbeelding van jandh
25/02/2008 - 13:06

Dit lijkt mij een interessante site voor electrische fietsen in UK, binnenkort een test van 20 fietsen

http://www.pedelecs.co.uk/

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/02/2008 - 16:20
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

David,

Kijk hier eens: http://www.evstart.be/index.html
Keuze in elektrische fietsen is behoorlijk groot.

afbeelding van luc-20
02/03/2008 - 18:46
luc

Mijn echtgenote hebben sinds een jaar een Sparta Ion.
We zijn uitermate tevreden. Wij zijn nog geen 50, maar voor ons maakte dit het verschil : met een gewone fiets zagen we er tegenop om tegen de wind in te gaan, of bergop (zoals in onze straat). Met de Sparta Ion, maken we zonder problemen nu tochtjes van 50-60 km.

De constructie is zoals een gewone fiets, dus ik denk wel dat je zonder problemen een kinderstoeltje kan monteren.

afbeelding van bertvdg
03/03/2008 - 13:14

Voor de doe-het-zelf'er kan je een biox-kit kopen. Een achterwiel met naafmotor, batterij en sturing. Je kan het op alle fietsen plaatsen.

Het is één van de betere systemen op de markt.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.