prijsberekening naisolatie spouwmuren | Ecobouwers.be

U bent hier

prijsberekening naisolatie spouwmuren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ggeubbel
17/04/2012 - 20:30

Ik ben  van plan om een paar huis van de familie samen te nemen om de de spouwmuren te laten isloren. Het zijn huizen zonder isolatie in de spouw en de spouw is ongeveer 6 cm dik . Het zal gaan om 3 of 4 huizen.  Maar over de berekening van de oppervakte ben ik niet zeker.

Ik lees prijzen  tss 18 en 20 euro/m². Maar hoe wordt deze prijs berekend? Is dit de oppervlakte van de muren min de openingen van de ramen en deuren? Of wordt de oppervlakte van de ramen en deuren mee ingerekend ?( zoals buitenbezetters dat nogal eens doen )

 

mvg

ggeubbel

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Energiesparen
18/04/2012 - 14:51

Op http://www.energiesparen.be/energiewinst/spouwmuurisolatie kan je voor heel wat materialen berekenen wat het gemiddeld kost om een spouwmuur te isoleren. De meeste aannemers tellen de oppervlakte ramen en deuren niet mee, maar voorzien wel een toeslag voor de ramen voorzien van rolluiken omdat deze mee moeten afgekit worden. Daarnaast is een gelijkvloerse verdieping meestal goedkoper dan de werken op een verdieping. Prijzen zitten eerder tussen 20 en 25 euro per m². Bij de berkening krijg je ook onmiddellijk een overzicht van de verschillende premies te zien (netbeheerder, gemeente).

Hou er rekening mee dat als de werken vanaf 1 juli 2012 worden uitgevoerd, de aannemer moet werken conform de technische specificaties van STS 71-1 wil je als particulier kunnen genieten van de premie van 6 euro per m² van de Vlaamse netbeheerders. Deze methode moet voor een kwalitatieve plaatsing van het isolatiemateriaal zorgen. Het kan best zijn dat je een iets goedkopere aannemer vindt, maar hou er rekening mee dat die misschien niet volgens de noodzakelijke kwaliteitseisen kan werken en je zo 6 euro per m² verliest. 

afbeelding van ggeubbel
19/04/2012 - 12:23

Dat is een mooie link en een duidelijke uitleg.

 

 bedankt voor de info.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.