prijs per vierkante meter bewoonbare opp | Ecobouwers.be

U bent hier

prijs per vierkante meter bewoonbare opp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van maarten-13
10/10/2006 - 16:32

Beste,

Graag zou ik de meerprijs weten van een passieve woning. Voor een gewone nieuwbouw-woning wordt de gemiddelde prijs meestal tussen de 700 à 900 euro per vierkante meter bewoonbare oppervlakte geschat. Maar nergens vind ik een richtprijs voor een passieve woning.

Ik heb zelf slechts een goed rekenvoorbeeld gevonden:
http://users.skynet.be/geert.abts/baert/livingtoday.pdf

Wie kan mij hierbij helpen?

Dank,
Maarten

2 Reacties

Reacties

afbeelding van wim69
10/10/2006 - 20:48

Probleem is dat sommige materialen niet mogen gebruikt worden omwille van domme stedebouwkundige regels uitegdacht door een aantal bakstenen-gekken enz.

afbeelding van walter-12
11/10/2006 - 08:00

Maarten,

Richtprijzen die ik gezien heb van passiefhuizen zijn rond de 1200 Euro/m2. Nu meestal wordt voor nieuwbouw rond de 1000 Euro/m2 gekozen. Net als jij ook lagere prijzen hebt voor nieuwbouw tot 700 Euro/m2, zal een passiefhuis ook goedkoper kunnen. Maar een extra kost van rond de 200Euro/m2 zal er steeds wel zijn.

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.