prijs milieuvergunning | Ecobouwers.be

U bent hier

prijs milieuvergunning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bovenbos
06/08/2011 - 23:43

Ik ben bezig met het invullen van een milieuaanvraag klasse 2 voor de putboringen voor en water-water wamtepomp.
Weet iemand hoeveel zo'n milieuaanvraag kost?

10 Reacties

Reacties

afbeelding van Roel P.
08/08/2011 - 09:06

Beste Marleen,

een milieuvergunningsaanvraag klasse 2 kost 61.97 euro. 

Roel

afbeelding van bennyv
08/08/2011 - 22:30

De dossiertaksen kosten inderdaad € 61.97.

Wijzelf hebben hier bovenop voor het verkrijgen van onze vergunning klasse 2 (diepte boringen 70m) nog een extra gemeentebelasting van €248.00 moeten betalen. Postcode 2440.

Dit hebben wij gefinancieerd met de gemeentelijke subsidies voor mijn warmtepomp (vanaf 2011 afgeschafd)

afbeelding van bovenbos
08/08/2011 - 23:17

Dankuwel! Dan had ik het toch goed gezien :-)

@Benny? Wat is er afgeschaft? De gemeentebelasting of de subsidie?

Postcode 3050 heeft nog steeds een subsidie (tussen 850 Euro en 1680 Euro afhankelijk van het compressorvermogen) en een eventuele belasting zal ik wel afwimpelen want de huidige verwarming is met elektrische accumulatoren en er ligt geen gas in de straat. 

afbeelding van Roel P.
09/08/2011 - 07:28

Marleen, die belasting kan je niet afwimpelen!

Die belasting is er voor je dossier te behandelen op de gemeente en normaal eenmalig voor de volgende 20 jaar!

Als er geen gas ligt kan je nog altijd gaan voor een gastank in je tuin in afwachting van leiding.

 

Roel

afbeelding van bovenbos
09/08/2011 - 22:02

Er zal helaas niet zo snel gas in de straat komen, want we zijn niet eens opgenomen in het mogelijke uitbreidingsgebied. We hebben trouwens nagevraagd en een negatief advies gekregen.

Vandaag trouwens ook bij de gemeente geweest. Men is hier blijkbaar zeer streng, want zeer veel aanvragen worden geweigerd. We zullen toch proberen

Deze aanvraag is voor de verbouwing van het huis van onze zoon. We zijn wel echt voorstander van een warmtepomp, want we verwarmen ons eigen huis al sinds 1989 met een water warmtepomp. Daarvoor woonden we 2 jaar in een huurhuis met hetzelfde. Dus ja, we horen bij de pioniers :-)

afbeelding van Roel P.
10/08/2011 - 07:46

Marleen, veel hangt ook van hoe je de warmte uit de grond haalt. Indien het water wordt opgepompt zal je inderdaad geen vergunning krijgen, werk je met een gesloten circuit met koelmiddel, dan normaal wel.

 

Roel

afbeelding van ThomasD
25/08/2011 - 13:49

Hallo,

Ik denk in het geval van warmtepompen moet een boring uitgevoerd worden, meestal tot een aanzienlijke diepte en de milieudienst van het gemeente/stadsbestuur moet dan verplicht advies vragen aan de Vlaamse Milieumaatschappij, afdeling grondwater. In sommige gevallen adviseren zij negatief.

Een stadsbestuur kan moeilijk tegen een negatief advies ingaan. Als ze het toch vergunnen, kan het zijn dat de VMM dan in beroep gaat tegen de milieuvergunning.

Ik werk nu zelf op een milieudienst, en heb zelf al een paar dossiers behandeld voor warmtepompen met, zoals Roel hierboven zei, gesloten systemen. Deze worden veelal positief geadviseerd en ook vergund.

Het hangt er van af wat de plannen zijn.

Groeten

afbeelding van tmelleke
08/11/2011 - 12:43

Voor ons inderdaad ook waren er de dossiertaksen , die kosten € 61.97.
Wijzelf hebben hier bovenop voor het verkrijgen van onze vergunning klasse 2 (diepte boringen 70m) nog een extra gemeentebelasting van €250.00 moeten betalen.  En daarenboven een factuur van de gemeente voor nog eens € 100.00 voor 'vaste kosten en uurprijs 1e nazicht' milieuvergunningsdossier..' omdat ik bij de milieuambtenaar langs geweest ben om navraag te doen hoe die vergunning moet aangevraagd worden..

Dus in totaal 411,97 euro 'toelatingskosten' om te mogen milieubewust verwarmen..

Bij ons geen gemeentelijke subsidies voor warmtepompen.

postcode 1930

afbeelding van tmelleke
08/11/2011 - 14:20

Ik heb ondertussen vernomen dat die laatste factuur van de gemeente voor nog eens € 100.00 voor 'vaste kosten en uurprijs 1e nazicht' milieuvergunningsdossier..' niet voor mijn bezoekje aan de milieuambtenaar is, maar voor het advies van de brandweer voor de mileuvergunning is. "De brandweer geeft als advies dat in privewoningen er een brandmelder moet staan." prijs van het advies = 100 euro....

Ik weet niet of er nog facturen voor advies gaan volgen...? Een milieuvergunning is in 7 exemplaren, dus daar zouden nog wat advies-facturen kunnen volgen...?

de teller staat nu op 411,97 euro..

afbeelding van bertvdg
09/11/2011 - 21:40

 Waarschijnlijk moet er bij de aanvraag van een milieuvergunning advies zijn van de brandweer en volgt men de standaard procedure. OK, als het gaat over appartementen, ondergondsegarage's, fabrieken, winkels,...

 

Maar als het gaat over een privéwoning...en dan nog voor een diepteboring voor een warmtepomp? Wat heeft de brandweer daarnu mee te zien? Dat er een rookmelder moet komen is zowieso al verplicht bij nieuwbouw en verbouwing waar een vergunning voor nodig is. 100 Euro om iets te adviseren dat al verplicht is?

 

Toppunt van bureaucratie!  In België kunnen ze er toch wel motten op geven hoor!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.