prijs Altech Vision | Ecobouwers.be

U bent hier

prijs Altech Vision

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van manja
18/10/2007 - 14:02

Goedemorgen medekachelliefhebbers,

Na internetonderzoek zijn wij uitgekomen bij de ALtech Vision. Nu is mijn vraag: heeft iemand een goed'koop' adres waar we deze kunnen kopen. Eventueel een betrouwbare tweedehands?

Iedereen vast bedankt.
Manja

3 Reacties

Reacties

afbeelding van maarten 1
26/12/2007 - 23:21

hoi, manja
ik heb er zo een staan branden. mijn oude buur heeft of had er ook een , als je nog interesse hebt wil ik wel voor je na vragen . t is een "oud" model waar van het raampje iets kleiner is , ook het deurtje .

afbeelding van Anonieme gebruiker
27/12/2007 - 22:21
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Maarten,
Ik ben van plan binnenkort ook een kachel aan te schaffen.
Altech komt in aanmerking, maar wat zijn jou er ervaringen met deze kachel? Heeft iemand suggesties voor andere merken.

Jef

afbeelding van maarten 1
28/12/2007 - 20:45

jef,
25 jaar geleden op de kachel beurs , hier in nederland,was dit de enigste kachel van/met steen.spek steen .
erg duur ,toen,4000.- gulden ,nu , omgerekend ,1850.- euro maar hij sprong er echt uit .
25 jaar trouwe dienst en nog lang niet versleten.wel een aantal malen uiteen genomen om wat pakking te vervangen en kieren te dichten.
de vuur plaat , die schuine boven het vuur , was met een 2 jaar doorgebrand en door mij vervangen voor een van beton [ nu 23 jaar oud dat beton !!]zo ook het glas er uit en ook beton gemaakt wat weer meer warmte geeft.

ik kan deze kachel dag en nacht aan t branden houden maar de verbranding is dan niet echt goed te noemen , t hout licht dan meer te smeulen dan te branden .

de cv draait jaarlijks maar n uur of 30.ik verstook maar ong. 350 / 400 m3 gas in hoofdzaak om te koken en douchen .

ik heb maar een klein huis 5x8 mtr[ 2 onder een kap] met een schuin dak erop waarin de twee slaapkamers en de bad kamer en nog een zolder ,een driehouk , in het midden 2.20 mtr hoog.
het dak is met 5 cm glaswol geisoleerd en afgewerkt met gips plaat.
de spouw is vol gespoten met vlokken [n soort glaswol]en de vloer beganegrond ook met 5 cm glaswol geisoleerd.
dit alles hout de kachel goed warm en zelfs de aanbouw keuken .
met een beter geisoleerd huis zal het verwarmings resultaat veel beter uit vallen hoewel ik denk , en daar hoor je niets over , dat de aanwezige lucht minder ververst zal worden en zou kunnen gaan ruiken.tenzij je ook nog een ventilatie systeem aanbrengt wat dan ook weer warme lucht naar buiten afvoert, en dat is zonde.

ook jammer is dat er ijzer in zit , als frame voor de steen, hoewel ik daar geen moeite mee heb.

het hout verbruik valt ook nog best mee [m3 +-6 a 7 voor zes maand waar ook licht hout bijzit van bekisting]maar wel meer denk ik dan de heden daagse finnofen .

het hout zaag ik op lengte van max. 50 cm lang en max 20 cm rond of vierkant 20 x 20 wat bij de moderne kachels + - 30cm lang moet zijn wat weer meer zaag werk is.
ik zoek nu een andere haard die meer warmte kan geven met minder hout want ik word ouder en de gezondheid word wat minder [ hart] en hout [lijkt ] zwaarder te worden.

mijnoog is gevallen op een kachel van zantusfantilhou , maar als daar ook maar van die korte stukjes hout in kunnen[ denk ik er over om nog weer zelf een kachel te maken , in mijn hoofd is ie er al 75cm br., 60 cm. diep en 120 cm hoog. de altech had ik ook eens , een stuk massiever,in beton nagemaakt en wellicht brand die ook nog wel. te vreden met mijn antwoord ?
heb je nog vragen , vraag gerust.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.