Presscontrol stuk, tijd voor een nieuwe regenpomp? | Ecobouwers.be

U bent hier

Presscontrol stuk, tijd voor een nieuwe regenpomp?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Joske007
21/06/2015 - 15:24

Mijn regenpomp KSB Multiecco 35,5 is hier inmiddels bijna 9 jaartjes oud waarvan de presscontrol helaas stuk is.

De regenpomp heeft hier als taak om de wc's, wasmachine en buitenkraantjes van water te voorzien.
Kan ik aangezien de regenpomp 9 jaartjes oud is, deze het beste volledig afschrijven of loont het toch nog de moeite om nog een nieuwe presscontrol aan te kopen.

Alvast bedankt voor de hulp hier

4 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-8
21/06/2015 - 20:15

altijd een moeilijke: zelf heb ik een 'dure' willo pomp laten herstellen van een jaar of 6 oud en ben nog steeds blij dat ik dat gedaan heb (wat toch een 150 Euro herstellingskost). 

Als ik vlug zoek op google zie ik dat je pomp nog steeds verkocht wordt. Dus onderdelen moeten nog bestaan.    Vanuit duurzaamheidsprincipe zou ik laten herstellen.  Ook al kost het bijna de prijs van een nieuwe. 

Walter

afbeelding van Joske007
21/06/2015 - 20:31

De presscontrol komt ongeveer op een aankoopbedrag van 145 Euro!

Een nieuwe complete Grundfos MQ 30 in promo-aanbieding komt op een 300 Euro neer en een KSB Multiecco kost al vlug een 575 Euro.

afbeelding van robin demey
22/06/2015 - 14:13

Valt de presscontrol eventueel te herstellen? Anders nieuwe presscontrol. Een pomp kan gemakkelijk 20 jaar meegaan indien het een kwalitatief model is. En voor zo weinig gebruik zal dit zeker lukken.

afbeelding van Joske007
22/06/2015 - 19:22

Presscontrol is helaas niet te herstellen :-(

Intussen heb ik me de promoaanbieding niet laten voorbij gaan en heb me dus een Grundfos MQ 3-45 aangekocht.

 

Nu ik een nieuwe pomp in bezit heb, kon ik met een gerust hart de KSB pomp eens volledig onder de loep nemen en zag dat deze toch wel behoorlijk last had van corrosie. Blij dat ik dan toch nog op tijd de juiste keuze heb gemaakt.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.